Xesco Reverter (TV3): l'agent propagandista demòcrata que s'embutxaca 115.271 euros públics anuals

21 de novembre de 2020

Xesco Reverter (TV3): l'agent propagandista demòcrata que s'embutxaca 115.271 euros públics anuals

El corresponsal de la televisió pública catalana als EUA és un mal periodista: ha mentit, ha tergiversat i ha propagat insídies. Fins quan?

 
Per Marcel Vila

Escollit com a corresponsal als EUA —junt amb Geni Lozano a Catalunya Ràdio— l’any 2017 amb un sou de 115.271 euros anuals, el periodista de TV3 Xesco Reverter ha adoptat al llarg de la seva corresponsalia a Washington una tergiversació dels fets obstinada en desprestigiar el president Donald Trump. A més, ha desenvolupat una obsessiva campanya a favor del Partit Demòcrata, deïficant Joe Biden o commemorant la figura de Barack Obama.

 

2017: Reverter arriba als EUA

L’any 2017, a banda de promoure la protecció de la immigració il·legal als EUA sota el programa DACA d’Obama considerant que Trump n’acaba “el somni americà”, Reverter va compartir reflexions anti-Trump i va titllar el president de volàtil i inestable encetant una era imprevisible que, considera, enterra l’ordre internacional en política exterior sent “descaradament pro-israelià”.

 

2018: comencen les fake news de Reverter

L’any 2018, Reverter va promoure rumors sobre la falsa demència d’un Donald Trump que fa discursos de “llop amb pell de xai”, també de la por i xenòfobs, tot degradant el seu tarannà a la categoria de piconadora, piròman i showman. Pel que fa als canvis a Justícia, Reverter considera aleshores que Trump ha fet reaccionari el Tribunal Suprem i que això pot perjudicar un “futur govern demòcrata”.

Així, Reverter també difon que Trump ha fet aflorar el sexisme i el racisme amb un mandat populista a l’interior i, alhora, etziba que la seva política exterior és teatral, orgullosa, amenaçadora, autoritària i dictatorial, caòtica i vanitosa, mostrant-se en un dels reportatges molt indignat per l’abandonament dels EUA del G7.

I quant a política interior, Reverter aprofita el cas Kavanaugh per expressar que l’administració Trump defensa una Amèrica “blanca i patriarcal”, contraposant-la als EUA del Partit Demòcrata que “demana pas” i fent propaganda de la diversitat de sexe i color de pell dels congressistes demòcrates.

 

2019: Reverter ja té mestratge en intoxicar contra Trump

El 2019, Reverter va refermar el seu partidisme esmentant que Trump esquerda els principis de la democràcia amb “dots de showman, acidesa i xenofòbia” i discursos partidistes, xenòfobs i amb mentides amb què pretén flirtejar amb els supremacistes blancs i que coacciona per interès personal. També considera que el president té una “ment binària”, criticant la relació amb Viktor Orbán d’Hongria —que critica també d’autoritari— i amb Boris Johnson, titllant-los de cínics que fan ús de les falsedats.

D’altra banda, Reverter qualifica la demòcrata Nancy Pelosi “d’heroïna” i “l’única que planta cara a Trump”, promou el socialista Bernie Sanders, considera mèrits que l’alcaldessa Lori Lightfood sigui dona, negra i lesbiana i encobreix els comentaris de la demòcrata musulmana Ilhan Omar sobre l’11-S. I pel que fa a Joe Biden, el presenta com a candidat amb experiència, respectable i serè, i atribueix les acusacions sexuals que pesen sobre el demòcrata a meres punyalades de partit.

 

2020: la coronació d'un agent propagandista demòcrata

Enguany, Xesco Reverter, i especialment arran de les eleccions nord-americanes del 3 de novembre de 2020, ha activat una maquinària propagandística anti-Trump més intensa. A banda de difondre el relat fals de la mort de George Floyd i defensar les manifestacions de Black Lives Matter i el vandalisme contra el patrimoni històric estatunidenc, Reverter ha compartit vídeos de campanya de Joe Biden, mentre que en criticava els republicans.


Alhora, celebrant els triomfs electorals demòcrates, ha etzibat que Trump “exigeix sempre una lleialtat tribal”, també denigrat el final de mandat de Trump expressant que pretén subvertir la voluntat popular. Tot en contraposició a les lloances en favor de Biden com a reparador dels EUA, la victòria del qual considera “històrica” pel món i la fi d’un malson.

 
Un mal periodista: ha mentit, ha tergiversat i ha propagat insídies

La corresponsalia de Reverter ha violat l’article 1 del codi deontològic en compartir opinió en lloc d’informació, així com l’article 2 en difondre dades sense base suficient i l’article 12 en utilitzar llenguatge subtilment vexatori, com ara l’etiqueta #UNGA sovint emprada pel periodista en referència a Trump i altres polítics allunyats l’ideari d'esquerres de TV3.

Per tot l'exposat, la direcció de TV3 hauria d'emprendre mesures contra Xesco Reverter. El corresponsal de la televisió pública catalana als EUA és un mal periodista: ha mentit, ha tergiversat i ha propagat insídies. Fins quan?
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme