Més dels 140 sous públics d’entre 30.398 i 117.453 euros dels alts càrrecs de JxCat estan en joc si avança el Govern en solitari d’ERC

17 de maig de 2021

Més dels 140 sous públics d’entre 30.398 i 117.453 euros dels alts càrrecs de JxCat estan en joc si avança el Govern en solitari d’ERC

Si finalment ERC opta per governar en solitari, diversos alts càrrecs i consellers de JxCat, des de Víctor Cullell (JxCat) fins a Àngels Ponsa (JxCat), es quedarien sense els sous públics que acapararia ERC, que ja preveu crear noves conselleries augmentant la despesa anual a més de mig milió d’euros públics

 
Per Marcel Vila

El possible govern d’ERC en solitari posaria en perill almenys més de 140 alts càrrecs de JxCat si no fructifica l’entesa amb què Pere Aragonès (ERC), el qual prefereix en principi advocar per pactar amb els comuns i CUP i deixar fora de joc els de Carles Puigdemont (JxCat). Això no obstant, estan en joc càrrecs amb sous que oscil·len entre els 30.398 i els 117.453 euros anuals.

 
Alguns dels noms dels alts càrrecs i consellers afectats

Entre els càrrecs més destacats de JxCat, s’hi troben figures com Víctor Cullell (JxCat), secretari del Govern, o Ferran Requejo (JxCat), director de l’Institut d’Estudis d’Autogovern; ambdós amb sous anuals de 117.453 euros que també comparteixen Mertixell Masó (JxCat), secretària general de la Presidència, Francesc Esteve (JxCat), director del Gabinet Jurídic de la Generalitat i Pau Villòria (JxCat), comissionat de la Presidència per al desplegament de l’Autogovern.

Pel que fa a les conselleries, amb 115.517 euros anuals per cada conseller, són també sobre la corda fluixa sis consellers, conformats per Meritxell Budó (JxCat), portaveu de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet (JxCat), conseller de Territori i Sostenibilitat, Miquel Sàmper (JxCat), conseller de l’Interior, Àngels Ponsa (JxCat), a càrrec de Cultura, Ramon Tremosa (JxCat), encapçalant el Departament d’Empresa i Jordi Puigneró (JxCat), a la conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública.

 
Altres i nous càrrecs públics

Tanmateix, encara hi ha diversos noms que, malgrat que no els afecti certament el canvi de càrrecs, podrien optar per sortir de la Generalitat amb el canvi de legislatura. Com ara, i amb sous de 105.676 euros anuals, els responsables de les oficines dels ex-presidents Carles Puigdemont (JxCat), Quim Torra (JxCat) i Artur Mas (PDeCAT): Josep Lluís Alay (JxCat), Pere Cardús (JxCat) i Maria-Reis Quinzaños (JxCat), respectivament.

Amb tot, nombrosos càrrecs d’ERC en un hipotètic Govern en solitari absorbirien els sous públics dels de Puigdemont (JxCat). Una circumstància on, alhora, s’afegeix l’aposta d’ERC per crear més conselleries que fixarien una despesa addicional anual d’almenys 556.585’78 euros públics.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme