L’endollat Isaac Peraire (ERC): de les JERC a director de l'Agència de Residus de Catalunya

25 de juliol de 2021

L’endollat Isaac Peraire (ERC): de les JERC a director de l'Agència de Residus de Catalunya

Rebrà un sou de 87.456’36 euros públics anuals com a director de l’Agència de Residus de Catalunya després de passar per múltiples càrrecs de les JERC i ERC

 
Per Marcel Vila

Els nomenaments del nou Govern de la Generalitat de Catalunya han fet collita de tot un seguit de personatges que han guanyat el càrrec per afinitat al líder dels partits de govern i militància al partit polític d'ençà que eren joves, més que no pas pel bagatge professional i acadèmic que requereixen les noves posicions.

Un dels casos és el d’Isaac Peraire i Soler (ERC), nomenat nou director de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, malgrat ser llicenciat en Sociologia per la Universitat de Barcelona (UB) i estudiant d’un Màster de Fiscalitat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 
Una vida consagrada a ERC

Nascut a Prats de Lluçanès el 1985, Peraire (ERC) inicià el seu itinerari polític com a militant de les JERC el 2003, exercint-ne de portaveu regional a Osona, el Ripollès i el Lluçanès (2005-2009) i a la Catalunya Central (2009-2010). A més, també fou membre de la Direcció i el Consell Nacionals de les JERC (2010-2014), alhora que compartia els càrrecs de Secretari Nacional de Política Institucional i Secretari Nacional d’Organització (2011-2013) i mentre s’erigia candidat de les JERC a les eleccions al Congrés dels Diputats l’any 2011.

Com a militant d’ERC des el 2004, Peraire (ERC) també ha desenvolupat diversos càrrecs dins el partit com a tal. Començant com a Secretari de Comunicació i Entorn d’ERC a Osona l’any 2012 ―any en què va ocupar el número 26 d’ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya―, després Secretari Nacional d’Estratègia i Anàlisi Electoral (2013-2014), en fou també Secretari d’Organització (2014-2016), Vicesecretari General de Coordinació Interna, Territori i Organització (2016-2019) i Vicesecretari General de Vertebració Territorial i Partit Obert des del 2019, coincidint com a representant d’ERC al Consell per la República.

A més, en l’àmbit municipal, després d’ocupar el número 10 a la llista d’ERC a les eleccions municipals del 2003, esdevingué com a número 4 a la llista regidor a l’oposició de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, el seu municipi natal. En endavant, un cop proclamat com a alcaldable el 2010 i encapçalant la candidatura d’ERC el 2011, fou portaveu municipal d’ERC al consistori (2011-2015) fins que va aconseguir convertir-se en alcalde de Prats de Lluçanès alhora que president del Consorci del Lluçanès (2015-2019).

 
La recompensa de la fe al partit

Autor de dos llibres, Vida política. Prats de Lluçanès 1979-2002 i, junt amb l’ex-alcalde de Prats de Lluçanès, Lluís Vila, i la seva germana Núria Vila, Vicenç i Àgata, 25 anys voltant, Peraire (ERC), qui es vanta d’haver treballat a la construcció algun estiu al seu lloc web, d’haver estat redactor d’esports en una revista comarcal durant 6 anys i haver exercit de col·laborador de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), gràcies al seu càrrec actual, un dels fills pròdigs d’ERC arribat màgicament a la Generalitat de Catalunya s’embutxacarà 87.456’36 euros públics anuals.   
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme