L'endollat Bernat Tresserras: Quan ser fill d'un conseller d'ERC és la bicoca
5 de juliol de 2020

3.040€ mensuals: Què ha fet en Bernat més enllà de ser fill de qui és?
Per Sebastià Andreu
Hi ha cognoms que obren moltes portes, més encara si coincideixen amb els d’un exconseller d'Esquerra Republicana i si les portes que volen ser obertes estan custodiades per militants d’aquest partit. No hi ha cap altra forma racional d’explicar com, als seus 30 anys, Bernat Tresserras Ferrer, fill de Joan Manuel Tresserras, ha pogut ocupar fins a quatre càrrecs diferents repartits entre el Senat i el Congrés dels Diputats. I és que, des del 25 de juny del 2018, en Bernat ha estat Asistente para la atención de los señores Diputados del Grupo Parlamentario de ERC, Asistente para la atención del Presidente de la Comisión de Ciencia, Innovación y Universidades, «Asistente B» de los señores Senadores del Grupo Parlamentario de ERC i Asistente técnico de los señores Diputados del Grupo Parlamentario Republicano.
Quins són els sous que corresponen a aquests càrrecs? La resposta és tot un misteri. Les dues cambres legislatives espanyoles són poc transparents a l’hora d’explicar quant cobra el personal eventual o de lliure designació (eufemisme per referir-se a aquells que han estat col·locats a dit pel partit). Tot i això, el passat 23 de setembre, El Confidencial va publicar un article on afirmava que un Assistent Tècnic, càrrec que ocupa actualment Tresserras Jr., percep un sou de 3.040€ mensuals. Sabent això, fóra interessant preguntar-se quins són els mèrits d’aquest jove assistent per portar gairebé dos anys vivint dels diners públics. Què ha fet en Bernat més enllà de ser fill de qui és?
Nascut a Cerdanyola del Vallès el 1990, Bernat Tresserras va estudiar Ciències Polítiques a la UAB. Vinculat a ERC i a la plataforma Esquerres per la Independència, inactiva actualment, les seves aparicions públiques han estat comptades i gairebé sempre de la mà de Magda Gregori, amb qui va coincidir tant a les tertúlies del programa Vull una resposta (ETV Llobregat) i al grup de debat Nettalking. Més enllà d’això no se li coneixen altres mèrits i encara no sabem per quin motiu Joan Tardà, Joan Olòriz i Gabriel Rufián han optat per concedir-li diversos càrrecs de confiança en els darrers anys.
A diferència de la majoria dels seus companys de la classe política, en Bernat ha evitat donar-se a conèixer a través de Facebook, Twitter o Instagram, tot i això, l’hem pogut conèixer a través dels seus articles a mitjans com NacióDigital, El Matí o Racó Català. En el darrer d’aquests portals, on s’ha demostrat més prolífic, hi va escriure, el 2017, una columna anomenada “Matar el procés per fer la Independència”. Té gràcia que, tres anys després, el procés sigui allò que li permet pagar les factures.
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 843 lectors