L'endollada Mariona Balasch: periodista, comunicadora, i filla de l'alcalde

17 de juliol de 2020

L'endollada Mariona Balasch: periodista, comunicadora, i filla de l'alcalde

62.198,12€ a l’any per ser "Assessora en Comunicació Corporativa" al Departament d'Interior

 
Per Sebastià Andreu

Ningú no se sorprendrà si dic que el món del periodisme està en crisi. La precarietat i la falta d’oportunitats laborals són la crua realitat a la qual s’enfronten els llicenciats que, any rere any, surten d’una facultat on hi van entrar amb aspiracions de ser els nous Bob Woodward convertits en becaris eterns que s’aferren a sous de misèria per tal de treballar. El món és així, què hi farem… Però no tot són desgràcies. On no arriba el Servei d’Ocupació de Catalunya hi arriba una agència de col·locació molt més eficient i poderosa: la Joventut Nacionalista de Catalunya, altrament coneguda com a JNC.

Mariona Balasch ho sap bé. I és que l’afició per la política i pels seus suculents beneficis li ve de família. El seu pare, Antoni Balasch, és tot un exemple de com viure de la cosa pública. Després de vint anys com a alcalde de l’Albesa i dues legislatures exercint de diputat de CiU al parlament, va ser nomenat assessor cultural de la presidència de la Diputació de Lleida. Si a tot això hi sumem la investigació per malversació que, l’any 2019, va obrir-li la Fiscalia de la seva província, el quadre queda complet. El poder engendra poder. 

Si ignorem els seus antecedents familiars, sobta que sols amb la seva formació acadèmica i diverses pràctiques laborals en mitjans com Lleida TV, Diari Segre, Betevé o Expansión hagi accedit directament a un càrrec, generosament remunerat, com el d'"Assessora en Comunicació Corporativa" al Departament d'Interior. I és que el més important, i el que millor l’ha ajudat a posicionar-se, ha estat la seva carrera com a dona de les joventuts del PDeCAT. La seva militància va permetre-li ser la número 4 de les llistes de Democràcia i Llibertat a les eleccions de 2015 per la circumscripció de Lleida. L’èxit no va arribar aleshores, encara caldria esperar, tot i que en aquelles dates ja treballava com a redactora del Departament de Comunicació de Presidència de la Generalitat.Amb l’arribada del 2017, Balasch Jr. va passar a ser responsable d'"Estratègia Digital" del PDeCAT, cadira en el qual s’ha mantingut fins al passat mes de març. Va ser aleshores, nou dies abans de la declaració de l’Estat d’Alarma, quan va ser nomenada per al seu càrrec actual dins la Conselleria d’Interior, feina per la qual, segons està estipulat, cobrarà 62.198,12€ a l’any. Per aquest preu més d’un deixaria el quart poder per passar-se al primer. Ja se sap, qui paga mana.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme