L'endollada Judit Calveras (ERC): 26 anys i nul·la experiència laboral

15 d'agost de 2020

L'endollada Judit Calveras (ERC): 26 anys i nul·la experiència laboral

Cap de l’Oficina de Relacions Institucionals de la Conselleria, amb un sou anual de 64.665,44 €

 
Per Sebastià Andreu

La crisi de la COVID-19 s'ha acarnissat especialment amb els habitants de les residències geriàtriques, motiu pel qual la gestió de Chakir El Homrani (fins fa pocs mesos encarregat d'aquesta matèria) ha estat durament criticada. Sembla que al conseller de Treball, Afers Socials i Família la situació li ha vingut gran, però seria injust assenyalar-lo a ell sense parar atenció en la tasca realitzada pel seu equip d'assessors, persones que tenen en comú haver estat col·locades a dit, cobrar sous elevats, ser desconegudes per al gran públic i, naturalment, haver militat a Esquerra Republicana.

Una d’elles és Judit Calveras Casanovas, Cap de l’Oficina de Relacions Institucionals de la Conselleria, amb un sou anual de 64.665,44 €. És com a mínim sorprenent que, amb tan sols 26 anys, el seu salari dobli al de la mitja dels treballadors de Catalunya (estimat en uns 25.180,45 €). Seria inapropiat, per tant, descriure-la com a una Working Class Hero de manual. El 2018 va llicenciar-se com a arquitecte per la UPC, carrera que, sens dubte, l’avala per una feina basada a elaborar els informes i assessorar, en matèria de relacions institucionals, la persona titular del Departament de Treball, Afers Socials i Família (àmbit en el qual no ens consta que tingui gran experiència més enllà del que pugui haver après a la carrera d'arquitectura o a les Acampades Joves).

Però com ha arribat Calveras fins a la seva cadira? Nascuda a Puigcerdà el 1994, la seva carrera dins el partit republicà ha permès el seu ràpid ascens a l’Olimp de la política nostrada. Després d'uns quants anys al capdavant de la secretaria de la dona de les JERC, Calveras va passar a ocupar el número 7 a les llistes d'Esquerra per la demarcació de Girona. Les eleccions del 21-D eren la seva gran oportunitat, però els votants, que tan sols van dotar a ERC amb quatre escons per les comarques gironines, s'encarregaren d'esvair les seves esperances parlamentàries.

Tan sols una ment perversa podria pensar que, ja que no va poder obtenir un escó per les urnes, la direcció del partit va voler compensar-la amb un lloc més discret però no menys remunerat on pogués preparar-se per aconseguir major glòria en comicis futurs. Sigui com sigui, un cop acabada la carrera i amb una breu estada a l’empresa Roldán + Berengué Arquitectes com a única experiència laboral, la jove Calveras va estrenar-se en el seu actual càrrec el 4 de juny de 2018. Des de la seva cadira assegura voler impulsar “una nova revolució que farà possible la República”. Li desitgem grans èxits.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme