Chakir El Homrani (ERC): de sindicalista a embutxacar-se 115.517,04 euros públics anuals

31 d'octubre de 2020

Chakir El Homrani (ERC): de sindicalista a embutxacar-se 115.517,04 euros públics anuals

El Homrani ha executat polítiques pro-immigració il·legal, impunitat pels MENA i subvencions a tort i a dret pels immigrants il·legals que treballen de manera irregular a Catalunya

 
Per Marcel Vila

Fill d’immigrants d’origen marroquí, Chakir El Homrani Lesfar, militant d’ERC des del 2004, va començar a moure’s entre l’esfera sindical de L’Avalot mentre estudiava Sociologia a la UAB. De la branca juvenil de la UGT a Catalunya en va ser secretari d’organització als 23 anys i portaveu nacional als 27.

Aleshores, l’ara conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, predicava un discurs de justificació dels “ni-ni”; és a dir, el refús a la vida laboral dels quals atribuïa a un sistema educatiu que induïa al fracàs escolar, però mitjançant el qual demanava que els estudiants cotitzessin.

 
D’UGT a la regidoria de Granollers

El 2011, abandonant la cadira d’UGT, i a partir del 2015 en excedència per càrrec públic, El Homrani va treballar en l’àmbit de la Formació Professional en una filial d’Agbar, Aqua Development Network, malgrat que, segons El Triangle, a banda de pertànyer als sectors de l’aigua i del medi ambient, se’n desconeixia què hi feia exactament. Entre el 2015 i el 2018, El Homrani, impulsat per ERC, va esdevenir-ne regidor a l’Ajuntament de Granollers.

També a proposta del partit d’Oriol Junqueras, va ser escollit com a membre a la llista de Junts pel Sí en les eleccions al Parlament de Catalunya del 2015, sent-ne diputat de la XI Legislatura i col·laborant en el desenvolupament de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania amb Dolors Bassa, també part dels ex-membres d’UGT absorbits per ERC com Òscar Riu, José Rodríguez, Laura Pelay o Maria Sardà.

 
Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

El 2018, va renunciar a l’acta de diputat junt amb Alba Vergés (ERC) per a accedir al càrrec que avui ocupa, ascendint a un sou de 115.517,04 euros anuals. Una posició que li ha donat cobertura per a concebre i aplicar diverses polítiques pro-immigració il·legal, impunitat pels MENA i subvencions i ciutadania a tort i a dret pels immigrants il·legals que treballen de manera irregular a Catalunya.

Actualment, és el màxim responsable de la mort per Covid-19 d’almenys 1.123 catalans d’edat avançada arran de la seva gestió de les residències, però que amb Vergès han superat les 4.000 defuncions. Fet pel qual, després de ser assenyalat pel president inhabilitat Quim Torra (JxCat), va ser retirat de l’àmbit per ordre d’ERC, malgrat que desviant la culpabilitat cap a “l’infra-finançament” de l’Estat espanyol.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme