Causa i conseqüències de la mort de George Floyd

8 d'agost de 2020

Causa i conseqüències de la mort de George Floyd
Fotografia per: Julio Cortez

El relat fals de l'esquerra radical i el Partit Demòcrata és un pretext per estigmatitzar els patriotes i aconseguir el poder

 
Redacció

El 25 de maig del 2020, George Floyd, segons l'autòpsia oficial, va morir d'una aturada cardíaca mentre es resistia a ser detingut per l'ús de diners falsificats en una botiga de Minneapolis, Minnesota, de la que era client habitual, durant el Dia dels Caiguts dels EUA. Floyd, segons la seva ex-parella, patia de problemes mentals amb tics paranoics de terror envers la policia i, seguint l’autòpsia, era consumidor de metamfetamina —disposant de múltiples antecedents de delictes i empresonaments relacionats amb les drogues acumulats durant anys, segons el New York Times—, a més de presentar un nivell de més de tres vegades la dosi mortal de 3ng/mL de fentanil al torrent sanguini —narcòtic opioide que pot causar marejos, nàusees, rigidesa muscular i, entre d'altres, parada respiratòria—, i era  portador de la Covid-19.

Gràcies al vídeo de la càmera corporal dels agents, publicat en exclusiva pel digital britànic Daily Mail, hem pogut conèixer alguns detalls clarificadors i fonamentals d’aquesta història. Entre d’altres, que Floyd ja cridava que no podia respirar molt abans de ser immobilitzat, o l’avís a l’ambulància per part de la mateixa policia moments abans que el detingut perdés el coneixement i morís.


Els fets

Seguint fil per randa la història proporcionada per les declaracions dels agents, els testimonis i el personal de la botiga, la policia de Minneapolis va rebre una trucada a les 08:01h procedent de la botiga Cup Foods alertant sobre un individu, George Floyd, que segons un dels treballadors anava “terriblement borratxo” i “no tenia control sobre si mateix”. La trucada va realitzar-se poc després que dos altres treballadors, en adonar-se del bitllet fals amb què Floyd va comprar un paquet de tabac, sol·licitessin sense èxit al comprador que retornés el producte, en aquell moment assegut a l’interior del seu vehicle amb dos individus més al darrere.

Quan va arribar la policia, el detingut, ja emmanillat i assegut a la vorera a les 08:12h, tenia escuma al voltant de la boca.

Quan els agents Thomas Lane i James Kueng van informar a Floyd sobre els seus drets i el van conduir cap al cotxe patrulla, per l’ús de diners falsificats i resistència a l’autoritat, el detingut es va deixar caure a terra, explicant als policies que patia claustrofòbia i ansietat i que s’estava recuperant de la Covid-19, ja començant a expressar que no podia respirar —frase que més endavant esdevindria eslògan dels actes vandàlics de l’esquerra radical— i resistint-se a accedir al vehicle policial.

Aviat van arribar reforços, els agents Derek Chauvin i Tou Thao, informats sobre els motius i les circumstàncies de la detenció. A causa de la persistent resistència a l'autoritat, Chauvin va immobilitzar Floyd a terra, on va morir a les 08:25h sense possibilitat de ser reanimat davant la mirada de diversos testimonis i els seus telèfons mòbils.

 
La llei i la reacció popular

Els mitjans de comunicació i el Partit Demòcrata van voler vendre el fals relat que George Floyd havia estat assassinat per la policia per ser negre, sense conèixer la realitat dels fets.  Fet que va motivar l'inici de les protestes violentes que van començar a Minneaopolis i van estendre's per la resta del país.

Un camí de violència i vandalisme, amb múltiples i greus destruccions a la propietat privada, monuments i escultures de motius històrics, la cancel·lació de sèries de televisió, dibuixos animats, pel·lícules i llibres titllades de “racistes”, vexacions a personatges públics —com ara l’escriptora de Harry Potter, J.K. Rowling— i obrint una espiral d'homicidis principalment en barris afro-americans.

 
La fragmentació dels EUA

El relat fals de la mort de George Floyd, promogut per Black Lives Matter, l'esquerra radical, el Partit Demòcrata i l'establishment mediàtic han contribuït a augmentar enormement la fragmentació social als EUA. Deixant en evidència que això tan sols és un pretext per estigmatitzar els patriotes i aconseguir el poder.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme