Occident decapitat

22 d'octubre de 2020

Occident decapitat

L’Islam és avui un enemic, no un fill esgarriat


Per Bernat Fernández Roca

Samuel Paty és l’última víctima de l’islamisme. Es tracta d’un crim horrorós i injust. No obstant, alguna cosa falla. Mentre França es commociona, massa països fan cua. “Passin, passin”, diem, distrets.

La notícia no ha tingut el ressò que mereixia. A casa nostra, TV3 i la resta de mitjans d’alienació autonòmica no volen esmentar el nom de la bèstia. El seu posicionament és deliberat, però cec. Posar-se una tela als ulls no és una manera d’apagar la llum. És impossible ignorar l’islamisme. 

Per descomptat, només recollim el fruit natural d’un jardí regat de bones intencions. La sensibilitat occidental és llargament progressista: ningú no vol que l’acusin de racista -malgrat l’islam no és una raça-. Reduïts a la mida de les nostres pors, mancats de coneixements sobre la doctrina islamista i les turbulències geopolítiques que l’acompanyen, volem assumir que el problema és nostre: que no hem fet prou, que no fem prou.

Una assumpció de fons que va néixer, irònicament, a la França de Rosseau: els éssers humans es perden a causa de la cultura i l’educació que els modela -que no els podríem modelar bé, doncs, amb prou recursos, amb prou il·lustració?

La realitat és una altra. La naturalesa humana roman inalterada a través dels segles. En podem recordar, si volem, els defectes i els perills. Més val, doncs, que la vigilem, i que ens protegim. L’Islam és avui un enemic, no un fill esgarriat.

La política només es mou amb les rodes de l’experiència. Mica en mica, la població occidental s’adona de la paorosa situació actual. Aquest no serà l’últim crim islamista, ni el pitjor.

La política se n’impregna globalment. Massa qüestions han estat soterrades sota els consensos de l’esquerra benestant: “Voleu immigració massiva? Voleu promoure l’islam? Voleu descristianitzar la vostra terra?” -Aquestes preguntes mai no s’han fet, independentment de quina resposta els pertoqui. El tap democràtic està destinat a obrir camins.

Són temes interconnectats. Catalunya no n’és una excepció: n’és paradigma. Recentment, a Catalunya hem començat a ensenyar Islam a les nostres escoles -i en castellà.

Us parlava de la França de Rosseau, i és que algunes de les pitjors idees de la humanitat han nascut a França. Els promotors de la Revolució Francesa també creien que podien modelar la naturalesa humana a través de l’educació, ajudant-se dels mecanismes tenebrosos de l’estat. Famosament, van perseguir l’Església i es van voler erigir com a portadors de la ciència i ambaixadors del laïcisme.

Però quan el Déu cristià recula, monstres ocupen el seu lloc. Mentre serrem les branques on ens recolzàvem, importem fanatisme. Què pot passar?

La història es mossega la cua: els revolucionaris van acabar per instaurar el culte de la Raó i l’Ésser suprem, caient en la mateixa mena d’impuls religiós que volien evitar, fins i tot exacerbant-lo.

Si, com bons hereus de Rosseau, continuem creient que l’ésser humà és infinitament elàstic, i que només ens falten més diners on toca i menys prejudicis dins nostre, ens perdrem. Si continuem culpant-nos a nosaltres mateixos dels cops que ens propina l’enemic, estem condemnats a repetir els errors ferotges del passat. 

I, novament, hi haurà decapitacions.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme