Laura Borràs promet combatre la separació de poders

13 de març de 2021

Laura Borràs promet combatre la separació de poders

Si no volen estar subjectes a la llei vigent, que declarin i exerceixin la independència. Mentrestant, que no suprimeixin la separació de poders.


Per Jordi Aragonès

Laura Borràs ha sigut escollida presidenta del Parlament de Catalunya gràcies als vots de Junts i d’Esquerra. Aquesta no serà cap legislatura independentista. Ho va deixar clar la CUP proposant un referèndum pel 2025. També ens ho va aclarir Pere Aragonès, líder del partit processista d'esquerres més votat, afirmant que ara no era el moment de declarar la República Catalana sinó “d’aïllar l’extrema dreta de VOX”.

Durant el seu discurs, Laura Borràs va parlar de combatre el feixisme i qualsevol actitud xenòfoba o masclista. També va exposar que no posarien “límits a la democràcia” per tal que “l’únic límit” del Parlament sigui la voluntat dels catalans. La nova presidenta, fins i tot, va dir que no tindrien altres limitacions que les que són fixades per la democràcia. En aquesta direcció, Borràs va prometre que no permetria “ingerències ni del poder executiu ni del poder judicial”. Tota una declaració d’intencions.

 
La dinàmica parlamentària del règim processista

Malgrat tot, quan la nova presidenta demana combatre el masclisme no tinc clar per qui ho diu. Es refereix als seus presumibles socis de govern d’Esquerra? Als polítics que volen regalar càrrecs en funció de la mida dels pits de les candidates? Tampoc veig clar que l’únic límit del Parlament sigui “la democràcia”. Què vol dir “la democràcia”? Precisament en democràcia hi ha normes, lleis, costums i tribunals que vetllen pel bon funcionament de la societat i que intervenen en cas de cometre’s excessos.

Tot s’enterboleix més quan Borràs afirma que no permetrà ingerències del poder executiu o judicial espanyols. Ella decidirà què és una ingerència i què no? Si la inhabiliten per corrupció pel cas dels contractes fraccionats serà una ingerència? Si aquest parlament ancorat a l’extrema esquerra vota iniciar una campanya d’expropiacions i els tribunals ho aturen, serà també una ingerència?

 
Junts per l’arbitrarietat

Amb les seves paraules, Laura Borràs ens proposa una legislatura que mantindrà Catalunya sota Espanya i sense complir la llei vigent quan el Parlament així ho decideixi. Així doncs, la seguretat jurídica queda tocada de mort i es condemna el nostre país a la inestabilitat i la incertesa. La promoció d’un poder legislatiu que ignora l’executiu i el judicial ens allunya de la separació de poders i la democràcia representativa. Junts per Catalunya augmenta l’aposta per un cabdillatge populista conduït per interpretacions —forçosament personals— de la democràcia i la voluntat del poble.

No ens mereixem més anys d’inseguretat, inestabilitat, fugides d’empreses, destruccions de llocs de treball i pobresa. No podem resistir més anys de populisme processista i extremisme esquerranós al Parlament. Si no volen estar subjectes a la llei vigent, que declarin i exerceixin la independència. Mentrestant, que no suprimeixin la separació de poders. I més quan la senyora Borràs està essent investigada per atorgar presumptament contractes públics de manera irregular.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Un comentari a “Laura Borràs promet combatre la separació de poders

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme