La propaganda de Xesco Reverter que paguem entre tots

15 de setembre de 2020

La propaganda de Xesco Reverter que paguem entre tots

La pregunta que s’ha de fer Xesco Reverter és si cal jutjar un home [Donald Trump] pels seus actes i el seu llegat o cal jutjar-lo pel to amb el qual parla

Per Jordi Aragonès

Aquest cap de setmana va circular per Twitter una piulada de Xesco Reverter, on l’enviat de TV3 als EUA compartia un mapa amb una suposada visió simplista de Donald Trump sobre geopolítica. Amb aquell mapa, el famós anti-republicà de la TV pública catalana deixava caure que Trump considera als xinesos hackers, als europeus “caguetes”, als sud-americans violadors, als russos el país de “l’admirat Putin” i als àrabs uns terroristes. La descarada parcialitat de la piulada va provocar que el també periodista Enric Bayón sortís a criticar-la obertament pel twitter. El periodista esportiu va preguntar si aquell posicionament era normal en una televisió pública —a part de molestar-se perquè aquesta propaganda política la paguem entre tots.

Al poc temps, Xesco Reverter va contestar a Bayón que la piulada era de l’any 2016. Malgrat tot, Bayón va respondre que tant al 2016 com al 2026 li sembla igual d’irreverent que un periodista aprofiti una televisió pública per difondre posicionaments polítics personals. A més a més, el presentador esportiu va aconsellar a Reverter que es repassés el llibre d’estil del Col·legi de periodistes.

I la veritat és que més enllà del que apunta Bayón, Trump pot ser criticat per no haver complert amb determinació algunes de les seves promeses de política interna; ara bé, és en l’esfera internacional on —mal que pesi a TV3— el seu govern ha estat més lluït. No ha començat cap guerra, ha retirat les seves tropes de països agredits per Bush i Obama, ha destensat la situació a Corea, ha reconciliat Sèrbia i Kosovo, ha aconseguit que diversos estats àrabs reconeguin l’Estat d’Israel.

Al final, la pregunta que s’ha de fer Xesco Reverter és si cal jutjar un home pels seus actes i el seu llegat o cal jutjar-lo pel to amb el qual parla. Que es respongui ell mateix la pregunta i que deixi de fer mal a la televisió nacional de Catalunya. És (o hauria de ser) el canal de tots els catalans. Un canal tant dels blaus com dels vermells.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme