Hi ha un xoc de civilització entre Occident i l'islam?

20 de gener de 2024

Hi ha un xoc de civilització entre Occident i l'islam?

Els seguidors de Hamàs que viuen entre nosaltres, els islamistes anti-semites, ens faran la vida impossible: si no podem viure en pau, mai tindrem benestar

 
Per Brahim Yaabed

Al segle passat, dos grandíssims intel·lectuals nord-americans, Samuel P. Huntington i Edward Saïd, havien intercanviat dos assajos imprescindibles per entendre la geopolítica entre el món occidental i l’àrab-musulmà; El xoc de civilitzacions i l’Orientalisme, respectivament. El primer explicava que les properes guerres més importants seran entre Occident i el món musulmà. Mentre que el segon tractava d’explicar per què els àrabs i els musulmans tenen animadversió vers els occidentals, fruit de la colonització.

Certament, els dos gegants pensadors tenien raó. Però, un servidor creu que l’arrel del problema, a més de la colonització i la de religió, era (i és), possiblement, per motius de rivalitat de caràcter imperialista. La prova del que penso és que Occident ha tingut sempre bones relacions amb els països més importants del món àrab-musulmà; Regne d’Aràbia Saudita, Regne de Jordània, Egipte, Països del Golf Pèrsic, Regne del Marroc, etc.

Curiosament, en tots aquests països musulmans es persegueixen els terroristes islamistes. Gamal Abdel Nasser, president d’Egipte quan varen aparèixer els germans musulmans, va reprimir vehementment aquest moviment salafista que pregonava, i segueix pregonant, la lluita contra els valors de la civilització occidental. I no cal recordar com els assassinats dictadors Sadam Husein de l’Iraq i Muamar el Qadafi de Líbia tenien prohibida qualsevol revolució islamista en els seus respectius estats.

Per tant, tots aquests moviments islamistes i gihadistes on han trobat aixopluc per eixamplar les seves bases? Doncs, amb la immigració musulmana acollida al mateix món occidental. No oblidem que Ayatollah Khameini estava exiliat a París durant l’era del Sha de l’Iran quan les dones d’allà, que ara estan sent assassinades per destapar-se els cabells, no portaven cap vestimenta misògina, per posar un exemple.

Tanmateix, cal dir que l’extremisme islamista ha acabat trobant una aliança molt important quant a finançament i divulgació del seu proselitisme gihadista a través dels suposats aliats d’Occident a l’Orient Mitjà. I la seva estratègia es basa a extorquir els immigrants musulmans i les seves descendències a adoptar unes actituds contràries i ofensives amb els valors de les societats d’acollida.

Tota aquesta estratègia ha anat recrudescent, en part, gràcies a les polítiques bonistes que defensaven, i segueixen defensant, els drets de tothom a improvisar centres de culte a tort i a dret, però sense mai posar negre sobre blanc els deures de respecte i adaptació d’aquests feligresos nouvinguts, mancats de coneixement de la seva pròpia teologia islàmica, amb els valora de les societats que els van desencadenar de la pobresa absoluta. Per això, tenim un moviment terrorista anomenat Hamàs procedents dels germans musulmans, amb una adhesió multitudinària a Europa i als EUA, que l’únic que pretén és exterminar el poble jueu i els seus aliats.

Hamàs no l’interessa el benestar del poble palestí que viu a Gaza. Ans al contrari! L’utilitza com a escut per protegir-se de l’exèrcit israelià. I, de retruc, els seus seguidors que viuen entre nosaltres, els islamistes anti-semites, ens faran la vida impossible. Si no podem viure en pau, mai tindrem benestar. Tampoc, podrem ajudar els palestins a aspirar a una vida mínimament digna. I estic convençut que Huntington i Saïd ho veurien de la mateixa manera.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme