En defensa de l'escola concertada

11 de juliol de 2022

En defensa de l'escola concertada

Cada dia que passa amb aquest govern progre (i amb aquesta ideologia que ens acabarà portant a la misèria) fa que cada cop contra la concertada pugui ser mortal i amb ella acabaran caient tots els pilars de la nostra civilització occidental

 
Per Jofre Domènech

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el (des)Govern en pes fa temps que busquen l’aniquilació de l’escola concertada i particularment, d’aquella escola amb una ideologia o uns valors cristians. Sembla que, segons el govern, només hi ha d’haver una única línia de pensament i de gestió de l’educació (i de la manera d’entendre el món i la societat en general), la línia que el govern vol; una línia progre que acabarà amb tot allò que sigui quelcom tradicional del nostre país o del nostre món occidental.

L’afany de control sobre el pensament no té límits per part dels governants, com s’ha vist al llarg de la història i ara n’estem vivint un capítol nou. Actualment l’escola concertada de Catalunya acull, aproximadament juntament amb la privada, el 34 per cent de l’alumnat català. L’escola concertada ofereix el cent per cent del currículum educatiu del Departament amb menys recursos per part d’aquest que l’escola pública i estan, com no pot ser d’altra manera, plenament incorporada en el teixit social dels pobles i les ciutats d’arreu.

Així doncs, ens trobem davant d’una pregunta bàsica. Per què aquest afany eliminatori? Potser la Generalitat té prou recursos per mantenir una xarxa única i pública d’escolarització, pagant el material, la calefacció, el llum, l’aigua, el manteniment dels edificis, les places educatives, el total del sou dels docents si s’han d’integrar a la pública... I la pregunta clau: per què la Generalitat vol imposar la línia pública com a única? Potser el problema no és de concert i és un problema de llibertat, el bé més preuat de la humanitat. Us imagineu centres educatius dient “No” a xerrades de sexualitat a l’etapa de la primària? La Generalitat (i els governs esquerranosos occidentals) voldrà eliminar del mapa a tot aquell que s’ho plantegi.

Qualsevol família té garantit el dret a la llibertat educativa per als seus fills però amb un model únic, on queda aquesta llibertat? Els pares han de poder escollir quin tipus d’educació volen per als seus fills i ningú, ni cap persona ni cap govern té cap dret a rebatre aquest dret. Si els pares decideixen portar el seu fill a la pública se’ls ha de donar tot el suport, de la mateixa manera que si el volen portar a una escola concertada han de tenir el mareix suport i les mateixes garanties.
Mai, mai sentireu a dir que no hi ha d’haver una línia pública però si que sentireu que no hi ha d’haver una línia concertada, ja que se suposa que la concertada (o religiosa, ben mirat potser els trets vénen per aquí, però no voldria ser mal pensat, s’entengui la ironia...) és com un dimoni amb potes que inculca l'anomenat neoliberalisme, l’elitisme i el conservadorisme més absolut quan, segurament, no tenen ni idea de com es treballa a una escola concertada. O és que els pares que porten els seus fills a aquesta última no paguen els impostos per mantenir la pública i a part, per la seva pròpia elecció, fent ús de la seva preuada llibertat, paguen l’escola concertada del seu fill? Quin dret té l’administració a voler prohibir això? Quin dret té l’administració a voler eliminar una línia educativa legítima? Cada dia que passa amb aquest govern progre (i amb aquesta ideologia que ens acabarà portant a la misèria) fa que cada cop contra la concertada pugui ser mortal i amb ella acabaran caient tots els pilars de la nostra civilització occidental.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme