El parany del debat entre monarquia i república

7 d'agost de 2020

El parany del debat entre monarquia i república

"Els nostres capos procuren crear-nos noves distraccions per tal que no recordem el motiu de la nostra lluita: la independència."

Per Jordi Aragonès

Aquesta setmana hem presenciat un fet transcendental pels espanyols. El Rei emèrit d’Espanya Joan Carles de Borbó ha abandonat l’Estat. Automàticament, dins del món processista, és a dir, dins del sistema de poder que viu d’Espanya a costa de queixar-se i fer-se la víctima, s’ha muntat el parany de debatre’ns sobre quin és el millor model d’Estat per Espanya. Cupaires, “republicans” i post-convergents han tret a passejar, de nou, el fantasma de la República (espanyola, és clar) a les xarxes socials i a les tertúlies de tota mena.

Què guanyem els catalans fent caure el Rei dels espanyols? Ben poca cosa a part de maldecaps. No és la nostra guerra. No és el nostre país. No n’hem de fer res de la política interna d’altres pobles. Catalunya no té amics, té interessos. Una República espanyola presidida per Aznar o González ben poc ens interessa. Pels qui s’entesten en creure que cal treballar per la III República, només recordar-los que com a minoria estructural que som, mai podrem imposar un president de República. Per tant, el cap d’Estat espanyol vindria elegit pels grans blocs ideològics castellans: PP/C’s/VOX o jacobins del PSOE i aliats.

Quan la traïció als propis ideals és evident, quan s’han incomplert totes les promeses sobre la independència des de fa 10 anys, els nostres capos procuren crear-nos noves distraccions per tal que no recordem el motiu de la nostra lluita: la independència. Per això ara ANC i Òmnium demanen la regularització dels preus dels lloguers o van al Monestir de Poblet, on hi descansa el panteó de la casa reial catalana, a cridar prop de les restes de Jaume I que els catalans “no tenim Rei”.

Tot s’hi val per evitar fer allò pel qual cobren ingents sumes de diners. Qualsevol excusa és bona per no haver de fer la secessió. Mentrestant, però, entre voler reformar Espanya i defensar tesis econòmiques empobridores, la nostra Generalitat demana 4 anys de presó contra joves independentistes com Marcel Vivet per manifestar-se contra els qui homenatjaven els policies que van causar centenars de ferits el dia 1 d’Octubre. Han passat ja molts anys però la frase de Francesc Cambó segueix tenint més vigència que mai: Monarquia? República? Catalunya!
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme