De gira per les mesquites salafistes del país

27 d'agost de 2021

De gira per les mesquites salafistes del país

Enric Vendrell, Director General d'Afers Religiosos de la Generalitat (2013-2018), va facilitar la construcció d'una mesquita salafista a Salt amb diners procedents de Kuwait i l'Aràbia Saudita tot i el salafisme de l'imam Mohamed Attaouile


Per l'equip de 3324

El 22 de març de 2016 Brussel·les vivia el pitjor atac terrorista de la seva història, un doble atemptat gihadista reivindicat per l'Estat Islàmic deixava 32 morts i 340 persones ferides.
Barcelona

Sis dies després un grup d'encaputxats decidia atacar amb sang de porc la façana del centre islàmic Hamza, una petita mesquita salafista situada al barri del Clot de Barcelona. Com a resposta, i davant el temor de l'augment de les agressions islamòfobes pels atemptats terroristes a Europa, l'aleshores tinent d'alcalde Jaume Asens visitaria el centre per expressar la seva solidaritat i mostrar el seu rebuig a l’atac. Uns dies abans el Director General d'Afers Religiosos de la Generalitat, en aquella època Enric Vendrell, faria el mateix. Recordeu bé el nom d'Enric Vendrell, perquè hi sortirà diverses vegades.


Paradoxalment, mesos després, l'imam de la mesquita Hamza passaria a disposició judicial per l'agressió sexual amb penetració d'un menor de tretze anys. Segons la fiscalia l'imam hauria aprofitat el vincle de confiança establert durant els mesos que la víctima havia assistit a les classes d'Alcorà per abusar-hi de manera reiterada.


Per la seva part la mesquita, que havia estat víctima d'actes vandàlics mesos abans, va ser considerada responsable subsidiaria de l'agressió i va ser condemnada a indemnitzar econòmicament al menor pels danys psicològics patits a conseqüència de l'agressió sexual.Salt

Paral·lelament a Salt, l'influent líder salafista Mohamed Attaouil, president del Centre Cultural Islàmic Imam Malik, president de l'associació al Hilal i vicepresident de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, era protagonista d'un nou escàndol en el seu llarg historial.


El 8 de juny de 2018 la Direcció General de la Policia, per tal d'evitar possibles atemptats terroristes en el futur, emetia una proposta d'expulsió administrativa contra Mohamed Attaouil. Segons fonts policials el líder salafista de Salt «suposava una amenaça real, actual i suficientment greu per a la seguretat nacional i pública».


Malgrat la provada radicalitat de l'imam i la possibilitat legal de la seva expulsió, l'Espai Antiracista de Salt i altres organitzacions de la lluita contra el racisme van considerar que la proposta era discriminatòria i pretenia l'escarni públic de Mohamed Attaouil pel seu origen nacional i la seva condició religiosa. En el mateix comunicat una de les organitzacions defensava que les conviccions morals de Mohamed Attaouil i els valors derivats del salafisme, malgrat que podien ser criticables, eren tan respectables com qualssevol altres.


Així doncs la Unitat Organitzacions contra el Feixisme i el Racisme, la Plataforma Antifeixista de Girona i l'Espai antiracista de Salt, així com el Director General d'Afers Religiosos, un cop més Enric Vendrell, van confluir en una manifestació contra l'expulsió de l'imam de Salt que seria encapçalada per aquest últim.Reus

Ara viatgem a la coneguda Mesquita salafista de Reus, escenari de nombrosos escàndols i considerada com una de les mesquites més radicals d’Europa. En la seva particular gira per les mesquites salafistes del país l’Enric Vendrell participa l’any 2016 en una conferència. Davant d'una audiència formada exclusivament per homes defensa que els mitjans de comunicació són responsables de la mala premsa de l'islam a Catalunya, ja que ofereixen una visió esbiaixada i negativa d’aquest. En aquesta mateixa conferència l'Enric Vendrell admet que la situació que viu Catalunya és única al món, ja que "mai abans cap país ha acollit tants musulmans en tan poc temps".Poques setmanes després un grup de dones denuncia a Catalunya Ràdio que els imams de Vilafranca del Penedès les han expulsat de les classes de llengua perquè —segones les víctimes— feien activitats fora de la mesquita i parlaven amb persones no musulmanes. Les víctimes denuncien fins i tot amenaces per part d’alguns membres de la comunitat.


Veieu aquesta fotografia? Somrient hi trobareu novament l'Enric Vendrell i la secretaria d'igualtat Montse Arroyo. Les assenyalades amb la fletxa blava són el grup de dones expulsades de les classes de llengua per parlar amb infidels.
Conclusions

Finalment, i tornant a l'origen del fil, el temor de l'augment de les agressions islamòfobes a Catalunya a conseqüència de l'augment dels atemptats terroristes a Europa mai es va produir. Els delictes per odi religiós no només no van augmentar, sinó que segons l'informe públic de seguretat dels Mossos d'Esquadra del 2016 aquests tipus d'atacs es van veure reduïts en un 30%.

El que sí vam patir va ser un atemptat terrorista l'any següent. I sabeu qui va inaugurar una de les mesquites salafistes de Ripoll? Efectivament, l'Enric Vendrell. Aquí el veieu al costat d'Ali Assid, el responsable de la contractació del cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, Abdelbaki Es Satty. Segons el sumari Ali Assid va trucar fins a 269 vegades als terroristes. Fins i tot n'hi ha una al conductor de la furgoneta de la Rambla poc després de la massacre.

Ara ve la part més divertida de la història. L’Enric Vendrell, qui havia facilitat la construcció d'una mesquita salafista a Salt amb diners procedents de Kuwait i l'Aràbia Saudita, qui es va manifestar contra l'expulsió de Mohamed Attaouile i qui es va passejar per totes i cadascuna de les mesquites salafistes del país, es va manifestar quatre anys més tard a les portes d'una Església catòlica a Barcelona per reivindicar la presència de més dones, aquí teniu l'Enric Vendrell exigint més presència de les dones a les portes de la Catedral de Barcelona.Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme