Aliança Catalana, la veu d'una nació

21 de setembre de 2023

Aliança Catalana, la veu d'una nació

En aquesta diada hem copsat que som l'esperança de Catalunya. I sabem que si ens aliem, la teva veu no només no la faran callar sinó que ressonarà amb més força per salvar Catalunya.

 
Per Lluís Areny

El brogit del fossar de les Moreres s'ha transformat, voluntàriament, en un silenci aclaparador. Una munió de gent, mirant cap al peveter, ocupa tota la Plaça. Aliança Catalana està a punt de començar, un any més, els seus parlaments en commemoració als catalans caiguts el 1714.

Al fossar s'hi està vivint un crit en silenci. Els catalans volen escoltar el discurs del partit vencedor a les municipals de Ripoll i que ha traspassat les fronteres de la capital del Ripollès. Un discurs per Catalunya. Un discurs que trenca aquell silenci imposat i que ha emmudit, durant massa temps, a la nació catalana. Finalment, hi ha un partit que parla sense por, sense embuts i sense mordasses; un partit que parla clar i català de les coses que pensen, amoïnen i parlen els catalans al menjador de casa.

Durant els parlaments, retruny per tot el fossar, la idea que els catalans tenim el dret a ser-ho, però no menys important, i en paraules de la presidenta d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, també el deure (que no podem esquivar encara que volguéssim) de sobreviure com a poble. La continuïtat nacional i històrica de Catalunya depèn de cadascun de nosaltres.

Davant d'un missatge tan clar, no és d'estranyar que els adversaris polítics o millor dit, enemics de Catalunya, vulguin desprestigiar a la nostra formació.

Voler declarar unilateralment la independència, viure plenament en català, exigir la integració dels immigrants, deportar als delinqüents, aturar l'espoli fiscal, reindustrialitzar Catalunya, defensar els drets humans per sobre de radicalismes religiosos o defensar els valors occidentals, fa que Aliança Catalana sigui assenyalada, amb mentides i fal·làcies, per aquells qui volen a la nostra nació descatalanitzada, sotmesa, claudicant, demanant perdó i permís per existir.

Aquesta gent són aquells qui són capaços de malmetre la nostra l'ofrena floral, llençar per terra la nostra senyera; no assistir a l'acte institucional per a la diada a Ripoll (però sí fer costat a l'alcalde de Badalona), cremar un ninot amb la cara de la batllessa Orriols o de callar davant tots aquests fets. Són els mateixos qui, per conservar la seva cadira, criden extrema dreta, feixisme, racisme o xenofòbia desesperadament intentant que tornem en aquell silenci imposat. Però s'ha acabat. No emmudirem. Aliança Catalana és ben lluny d'aquestes etiquetes però molt a prop d’un concepte que fa molta por: el seny. Hem nascut per ser la veu del nacionalisme català segrestada pel processisme.

No ens faran callar, i per això enguany, fora de les performances, vam sortir a la manifestació de la diada per cridar ben alt i ben fort que s'apliqui el resultat de les urnes: independència. La nostra supervivència nacional depèn del nostre alliberament i no podem perdre més temps. Prou de processisme.

Malgrat totes les difamacions dels mitjans de comunicació, aquests ja assumeixen que podem esdevenir el quart espai independentista (ells entenen, fal·laçment, que els tres primers ho són). Així ens ho ha mostrat una diada envoltada d'aplaudiments, paraules encoratjadores (moltes xiuxiuejades encara), de gent disposada a saber què diem, de mostres d'estima vers la "noia de Ripoll" i de demandes perquè Aliança Catalana sigui arreu del Principat.

En aquesta diada hem copsat que som l'esperança de Catalunya. I sabem que si ens aliem, la teva veu no només no la faran callar sinó que ressonarà amb més força per salvar Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme