Colom, la grandesa de Catalunya projectada a escala global

16 d'octubre de 2020

Colom, la grandesa de Catalunya projectada a escala global

Celebrar el dia de Colom és radicalment contrari a celebrar el dia de la hispanitat

 
Per Jordi Joan Calatayud

Un altre any, un altre 12 d'octubre, un altre escenari distòpic. Una altra vegada Barcelona es converteix en la capital de totes les nacions perdedores de la terra. El "12 d'octubre, res a celebrar!" ressona en una Catalunya que, en mans de les esquerres bolivarianes i amb la permissivitat de la covardia postconvergent, encapçala una lliga esperpèntica global de losers amb l'objectiu de demostrar la seua suposada i inútil supremacia bonista davant d'Espanya. Una altra jugada mestra per part dels líders del procés que, com tantes altres, no du a la independència - cap d'aquestes nacions té poder i influència per aportar-nos res, si no, no hi estarien - i ens fa fer el ridícul. Res nou baix el sol processita, pensaran alguns lectors, si no fóra perquè els atacs al 12 d'octubre són una clara demostració d'odi cap a la catalanitat i una oportunitat d'or perduda per establir relacions amb les nacions que són veritablement determinants per al nostre futur.

 
La catalanitat de Colom

Celebrar les fites històriques de qualsevol català és celebrar la nostra nació. Les aportacions que els catalans fem al món son motiu de gran orgull, ja que ens posen en el mapa i generen respecte i admiració per part d'altres països. Aquest respecte i aquesta admiració són els que creen els aliats que tan crucialment necessitem per fer contrapès geopolític si de debò ens volem alliberar d'Espanya.

Entre la llarga llista de catalans il·lustres, Colom és probablement el català amb més fama al món i la seua figura és un tresor que els catalans menyspreem com aquell que rebutja un Porsche perquè diu que prefereix anar en autobús. Colom - un home que va travessar l'oceà Atlàntic sense mapes ni electricitat, en una època on es creia que literalment es cauria fora del món -, és una figura que irradia grandesa, que respon al tarannà emprenedor català que no hi ha guanys sense prendre riscos i que trenca la mediocritat espanyola del a vivir que son dos días en favor de l'aventura i del progrés de la humanitat. Una figura que per si mateixa encarna els valors d'Occident i en la qual se sent representat tothom amb ambició que creu en el treball i el sacrifici per fer que demà siga millor que hui.

Però a la Catalunya de les esquerres i de la covardia postconvergent no agrada Colom. En aquesta Catalunya qui rep tota l'atenció mediàtica és gent com Juana Dolores. Gent que promou la degeneració social i moral de la pàtria i que aporta el mateix que un porc rebolcant-se en un bassal de fang. En el seu intent per construir-se una Catalunya a mida per assolir el seu somni bolivarià, es pot apreciar clarament el seu odi colossal i estrident a tot el que faça olor de català que no encaixa en el seu discurs. La procedència de Colom no està consensuada entre els historiadors i la versió que afirma el seu origen genovès no compta amb més proves que la versió que afirma que fou català - com a anècdota curiosa diré que a una companya de l'institut que tenia Colom de cognom uns investigadors li van oferir fer un examen genètic per vore si estava relacionada amb l'explorador -. L'única raó per la qual la versió d'origen genovès està més acceptada és perquè Itàlia és conscient del valor d'aquest personatge i el seu govern lluita amb tot el que té per popularitzar aquesta versió. A Catalunya, en canvi, el govern estudia eliminar el monument a Colom a Barcelona per una solidaritat amb no se sap què. En definitiva, el govern català està plantejant-se esborrar i ensorrar l'orgull envers qui possiblement és el català més important de la història per uns motius ideològics que no ens duen enlloc.

 
Les dues Amèriques

Sóc conscient que alguns lectors, quan hagen llegit tot això, es preguntaran si com a nacionalista català m'he begut l'enteniment i estic proposant celebrar el dia de la hispanitat. Doncs no, el que propose és radicalment el contrari. Per entendre el que significa el 12 d'octubre cal tindre un coneixement clar de com funciona el continent americà. Amèrica es divideix en dos grans blocs, l'hispà i l'anglosaxó.

A Espanya, igual que a l'Amèrica hispana, no se celebra la figura de Colom, sinó el dia de la hispanitat. Aquest és el dia de l'imperi castellà, de la seua llengua i expressions culturals, les quals han produït països enfonsats en la misèria, a la cua del continent. La hispanitat és la base de països insegurs, de dictadures, del comunisme, del bolivarianisme i del menyspreu pel valor de la vida humana. El bloc hispà és un fracàs que ha provocat la fugida massiva dels seus habitants cap al bloc anglosaxó cercant una vida millor. Un fracàs que reconeixen els fills dels immigrants que ja han nascut al bloc anglosaxó, els quals parlen als pares en castellà però entre ells en anglès perquè no volen formar part de la hispanitat.

Aquest és un gran contrast amb el bloc anglosaxó. Als Estats Units, el país més ric i poderós que ha existit sobre la faç de la terra, no se celebra el dia de la hispanitat sinó el Colombus day, el dia de Colom. Els americans, conscients del fracàs espanyol sobre el continent, sempre busquen distanciar-se de la conquesta castellana, però no poden obviar a aquell valent a qui consideren el seu primer pare fundador. Tan sols els radicals del partit Demòcrata, aquells que odien el seu propi país, qüestionen el rol fonamental de Colom en la seua història.

Havem ací, catalans, el que significa per nosaltres el 12 d'octubre. El dia de Colom és l'agermanament amb l'Amèrica amb qui compartim valors, l'anglosaxona. Un gran dia per unir-nos amb els Estats Units, el país més important a qui hem de tindre com aliat si volem alliberar-nos del domini espanyol. Un país amb qui hem de comerciar, a qui hem d'estimar i que és el millor escut per a la democràcia catalana contra els atacs de Madrid i Brussel·les que fan tot el possible perquè mai assolim una Catalunya lliure.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.