Xina: la dictadura comunista xinesa rebutja subscriure la carta de drets humans per poder seguir la repressió al Tibet i l'esterilització dels uigurs

14 de juliol de 2021

Xina: la dictadura comunista xinesa rebutja subscriure la carta de drets humans per poder seguir la repressió al Tibet i l'esterilització dels uigurs

La Xina etziba que qualsevol acció en matèria de drets humans s’ha de prendre en el context de la construcció del comunisme xinès mentre es pretén assolir una governació global en clau comunista

 
Redacció

En un intent de desempallegar-se de les acusacions sobre la repressió al Tibet, l'esterilització dels uigurs i d’altres minories a Xinjiang, el Partit Comunista Xinès ha publicat un llibre blanc de drets humans que rebutja la carta de drets humans mundial.

Així mateix, es vanta falsament d’haver erradicat la pobresa o ampliat els drets de les dones, quan en realitat s'ha evitat al document de 38 pàgines difós en anglès pels mitjans que el partit comunista xinès no té definit el terme drets humans, i que el canvia en clau marxista pel d'alliberament nacional respecte Occident.

 
L'adoctrinament comunista

Per aquest motiu, la Xina no només refusa haver violat els drets humans, sinó que celebra l’aprenentatge forçat del mandarí i l’adoctrinament comunista obligat a les minories, anomenant centres de formació professional els camps de concentració de la regió.

Pel que fa als drets de les dones, el partit s’atribueix fets com la igualtat econòmica al matrimoni, però omet la mort estimada de 400 milions de nadons fruit de la política del fill únic ―que atemptava principalment contra les nenes en favor dels nens―, ara substituïda per la política de tres fills implementada al maig.

 
Rentat de cervell a la Xina

Quant al règim polític xinès, el partit conjectura que l’absència d’oposició política a la Xina —amb 8 partits afins al governant— ha resultat en un sistema superior al de les democràcies occidentals. A tal efecte, planteja també que cal assolir una governació global en clau comunista que no qüestioni els drets humans. A tot això, conclou que qualsevol acció de drets humans ha de prendre’s en el context de la construcció del comunisme xinès.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 703 lectors

Meme