Xina: el govern comunista xinès ataca els senadors francesos que han visitat el govern democràtic de Taiwan

10 d'octubre de 2021

Xina: el govern comunista xinès ataca els senadors francesos que han visitat el govern democràtic de Taiwan

Pequín ha intentat mantenir Taiwan aïllat a l'escena mundial i censura els esforços d'altres països per establir relacions oficials amb l'illa, mentre Taiwan advoca per defensar valors lliures i democràtics a mesura que creix la pressió des de Pequín

 
Redacció

La setmana passada, el govern comunista xinès ataca els senadors francesos que han visitat el govern democràtic de Taiwan, motiu pel qual han acusat la delegació francesa de minar les relacions entre París i Pequín.
 
Taiwan cerca una aliança occidental per protegir-se del comunisme xinès

La delegació francesa, encapçalada per l’ex-ministre de defensa francès Alain Richard, va arribar a l’illa democràtica i autogovernada per a una visita de cinc dies malgrat les advertències de la Xina. Al seu torn, Richard va qualificar Taiwan de país durant un discurs després d'una reunió amb el presidenta taiwanesa Tsai Ing-wen, en un moviment que va enfurismar Pequín.


Xina reivindica el Taiwan autogovernat com a part del seu territori i refusa l'ús oficial del nom Taiwan o qualsevol referència que s'hi faci com a país. De fet, el portaveu del ministeri d'Afers Exteriors xinès, Zhao Lijian, va dir que Richard va fer el seu comentari per interès personal per malmetre les relacions entre la Xina i França.

Lijian, d'una banda, va dir que l'ús de Richard pel terme país havia violat descaradament la pràctica internacional i va instar França a respectar la sobirania i la integritat territorial de la Xina. I d'altra banda, en un discurs després que Tsai li va conferir la màxima medalla d'honor a Richard, aquest últim va dir que l'ambaixada de facto de Taiwan a París ha estat fent una molt bona feina representant el vostre país.

Així mateix, Pequín ha intentat mantenir Taiwan aïllat a l'escena mundial i censura els esforços d'altres països per establir relacions oficials amb l'illa. A més, ha augmentat la pressió sobre el govern de Tsai d'ençà que va guanyar les eleccions del 2016 i ha intentat dissuadir de manera agressiva els polítics de visitar-los en els darrers anys.

Amb tot, Taipei ha aclamat el viatge dels senadors francesos com una demostració de suport i un pas per defensar valors lliures i democràtics a mesura que creix la pressió des de Pequín. És més, el ministre de Defensa de Taiwan ha manifestat que les tensions militars entre l'illa i la Xina han estat màximes en quatre dècades, i sobretot després que al voltant de 150 avions de guerra xinesos (un nombre rècord) han fet incursions a la zona de defensa aèria de Taiwan els darrers dies.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme