Xile: Gabriel Boric Font, candidat de l'extrema esquerra xilena, guanya les eleccions presidencials xilenes i membres de JxCat ho celebren

22 de desembre de 2021

Xile: Gabriel Boric Font, candidat de l'extrema esquerra xilena, guanya les eleccions presidencials xilenes i membres de JxCat ho celebren

Els partidaris radicals de Boric han aterrat el món conservador durant l'últim mes: les seves turbes violentes han atacat els partidaris de Kast, fossin famílies conservadores a plena llum del dia i simpatitzants conservadors que feien campanya porta a porta

 
Redacció

Diumenge passat, 19 de desembre de 2021, els xilens van votar perquè Gabriel Boric Font, candidat de l'extrema esquerra xilena, guanyi les eleccions presidencials xilenes en segona volta, fet que membres de JxCat ho han celebrat.

 
Processistes que diuen ser transversals aplaudint l'extrema esquerra

Tot i que l'economista liberal argentí Javier Milei hagi qualificat d'espantós el triomf a les eleccions presidencials de Xile del candidat d'extrema esquerra Gabriel Boric, que es va imposar al conservador José Antonio Kast el proppassat diumenge, ha sorprès a la xarxa social de Twitter que membres de JxCat (Carles Puigdemont, Josep Alay, Aleix Sarri o Aurora Madaula, entre altres) hagin celebrat el triomf de l'esquerra radical.

No és prou que Xile hagi decidit fer un fort gir a l'extrema esquerra després de dos anys de violència de la mafia marxista contra esglésies i institucions governamentals, que processistes que diuen ser transversals estan aplaudint el president xilècte electe Boric, el qual és un organitzador de protestes radicals avalades pel Partit Comunista.

 
D'on surt el candidat d'extrema esquerra xilena Gabriel Boric?

Encara que tingui orígens catalans, Boric va assolir protagonisme com a líder de protestes estudiantils de l'esquerra radical durant l'últim mandat del president conservador sortint Sebastián Piñera. Aquest útlim, va impulsar —sent president de centre-dreta— les grans demandes d'esquerra com l'eliminació total de l'actual Constitució i va prioritzar cedir a la Xina un domini de l'economia xilena.

Tot i que no és formalment membre del Partit Comunista, la coalició esquerrana Aprueba Dignidad de Boric inclou el Partit Comunista de Xile. Al seu torn, el pròxim president dels xilens ja ha advertit que els temps que vindran no seran fàcils, al·ludint els futurs problemes socialistes que gran part del continent, el més dramàtic, Veneçuela, ha patit votant candidats com ell.

Tanmateix, els partidaris de Boric han generat molta preocupació al món durant l'últim mes. Les seves turbes violentes han atacat els partidaris de Kast, atacant famílies conservadores a plena llum del dia llançant-les pedres, destrossant vehicles als esdeveniments de la campanya de Kast, organitzant multituds amenaçadores per envoltar Kast mentre feia campanya porta a porta i, en una ocasió, intentant tirar a terra una empleada de Kast embarassada. Aquest individu d'extrema esquerra i el seu moviment és el que els membres de JXCat han celebrat que guanyés les eleccions presidencials xilenes.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme