Xile: els xilens refusen majoritàriament la Constitució marxista del president Gabriel Boric d'extrema esquerra

5 de setembre de 2022

Xile: els xilens refusen majoritàriament la Constitució marxista del president Gabriel Boric d'extrema esquerra

La nova Constitució marxista incloïa 388 articles que abastaven temes socials, ambientals i de gènere, i ampliava el poder de l'Estat Xilè

 
Redacció

Ahir, 4 de setembre de 2022, a Xile, els xilens han refusat majoritàriament la Constitució marxista del president Gabriel Boric d'extrema esquerra.

 
L'invent de l'extrema esquerra ha estat derrotat

El poble xilè ha refusat la nova Constitució marxista proposada pel president d'extrema esquerra, Gabriel Boric, anunciada a la primavera de l'any 2019. Així mateix, després que l'octubre del 2020 gairebé el 80% dels que van acudir a les urnes es van mostrar a favor de canviar la Carta Magna vigent a Xile, al plebiscit constitucional d'ahir ha bandejat la proposta del nou sistema constitucional; sent representada pel 61,90% dels que estan a favor del “no” i 38,10% els que estan a favor del “sí”.

Cal destacar que, segons el Servei Electoral de Xile (SERVEL), més de 13 milions de xilens han participat al referèndum constitucional, representant un 86% del total de votants. A més, la proposta de la nova Constitució marxista incloïa 388 articles que abastaven temes socials, ambientals i de gènere, i ampliava el poder de l'Estat Xilè, que tindria una gran participació en aquests assumptes.

Davant els resultats, el president d'extrema esquerra ha comparegut en un discurs televisat per afirmar el poble xilè s'ha manifestat de manera forta i clara lliurant dos missatges: primer, que la democràcia liberal ha parlat; i segon, que l'invent constitucional marxista que la Convenció va presentar a Xile no ha quallat en el si de la societat xilena, mostrant així el seu rebuig total i absolut.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme