Xile: els immigrants il·legals, principalment veneçolans, hauran d’abandonar el país en 3 mesos o seran deportats

24 d'abril de 2021

Xile: els immigrants il·legals, principalment veneçolans, hauran d’abandonar el país en 3 mesos o seran deportats

La mesura forma part de la nova Llei d’Immigració i Estrangeria del president Sebastián Piñera, la qual, entre d’altres, també endurirà el procés de regularització dels immigrants il·legals, afectant sobretot els 458.000 veneçolans residents a Xile

 
Redacció

En una primera aplicació de la nova Llei d’Immigració i Estrangeria promulgada el passat 11 d’abril de 2021 pel president de centre-dreta Sebastián Piñera, el govern de Xile ha anunciat que els immigrants il·legals tenen 3 mesos per marxar —amb el recompte iniciat el 20 d’abril de 2021— o seran deportats. Alhora, segons avançava El Pitazo, la nova llei també endurirà el procés de regularització, malgrat haver-se’n activat un d’extraordinari pels immigrants arribats a Xile abans del 18 de març del 2020.

 
La resposta xilena a la immigració veneçolana

La llei de Piñera possiblement afectarà amb més duresa als immigrants il·legals d’origen veneçolà, dels quals se n’estimen uns 458.000 residint a Xile. Un dels motius és que la normativa exigeix que els immigrants expulsats tan sols podran tramitar el seu reingrés mitjançant el consolat xilè de llur país. Fet que, amb la suspensió de les activitats del consolat de Xile a Caracas, capital de Veneçuela, el 16 de març de l’any passat dificultarà l’accés a territori xilè per part dels immigrants veneçolans.

Anteriorment, el govern xilè havia concedit vises de responsabilitat democràtica als sol·licitants d’asil polític, document amb què la immigració veneçolana, fugint de la dictadura socialista de Nicolás Maduro, va poder romandre a Xile un any amb una possible pròrroga de 12 mesos. Tot i així, a mitjan febrer i com a precedent de la nova llei, Xile ja va deportar 100 immigrants veneçolans i colombians en un dels esforços més amples per aturar l’allau d’immigració il·legal al llarg de la frontera dels Andes, al nord del país.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme