Xesco Reverter (corresponsal de TV3 als EUA): la propaganda demòcrata a la televisió pública catalana

22 d'agost de 2020

Xesco Reverter (corresponsal de TV3 als EUA): la propaganda demòcrata a la televisió pública catalana

La nominació presidencial demòcrata de Joe Biden és promocionada i enaltida als telenotícies de TV3

 
Redacció

Dijous, 20 d’agost de 2020, el corresponsal de TV3 als EUA, Xesco Reverter, va cobrir la celebració de la Convenció Nacional Demòcrata a Milwaukee (Wisconsin). Un esdeveniment mitjançant el qual escollir els candidats del partit a les eleccions dels EUA. Un acte del que la senadora de Califòrnia, Kamala Harris, ha sortit com a aposta demòcrata —i de l'esquerra radical— a la vicepresidència i ha seguit amb Joe Biden, segons Reverter “el metge bo i experimentat que pot curar i reconstruir els EUA”, com a candidat a president dels EUA.

Segons Reverter, mentre Biden “surt consolidat” com “la llum, l’esperança i la unitat” davant de Trump, Kamala Harris representa el “missatge” del Partit Demòcrata. Atribuint com a únics mèrits personals de la candidata els fets de ser “dona, filla d’immigrants, negra i índia de 55 anys”, i contraposant-los a la “generació de veteranes blanques del partit”: Nancy Pelosi, Elizabeth Warren i Hillary Clinton. Destacant així que “les dones són el gran bloc electoral que han de mobilitzar els demòcrates de Joe Biden”, pel que “una de les missions de Harris serà motivar-les”.


Els reflexes entre Harris i Obama

Reverter també va elogiar la participació de “l’únic protagonista masculí” de la Convenció Demòcrata, l’ex-president dels EUA, Barack Obama. Qui va iniciar el seu discurs titllant la Constitució nord-americana de racista i atacant Donald Trump. Obama també va dedicar unes paraules als manifestants, molts d'ells violents, de Black Lives Matter, també admirats per Reverter, els mateixos que van cremar comerços i atemorir la ciutadania causant una fractura social als EUA.

Un discurs rutinari, d’acord amb el seu ideari personal, i que malgrat els elogis de Reverter en “la nit de les dones a la Convenció Demòcrata” i del “totes contra Trump”, no deixa de ser el reflex de Kamala Harris. La idea de negociar amb una identitat negra i dels drets civils de la que mai va participar amb el propòsit d’elevar un home gran i blanc, que també menysprea, al càrrec més alt.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme