Vilanova i la Geltrú: sota secret de sumari l'origen del detingut per difondre propaganda gihadista

26 de maig de 2022

Vilanova i la Geltrú: sota secret de sumari l'origen del detingut per difondre propaganda gihadista

L'home arrestat no tenia capacitat ni cobertura per cometre atemptats terroristes islamistes, tot i que la Guàrdia Civil assegura que alguns dels seus seguidors poden acabar cometent atemptats terroristes islamistes

 
Redacció

Dilluns passat, 23 de maig de 2022, a Vilanova i la Geltrú, es va detenir un home per difondre propaganda gihadista l'origen de la identitat del qual continua sota secret de sumari.

 
Modus operandi

Segons fonts de la Guàrdia Civil, dilluns al matí es va procedir a la detenció a d'un home que els investigadors acusen d’haver compartit propaganda gihadista per internet des de casa seva.

De fet, havent-se detectat des de quin dispositiu electrònic aquest individu en feia difusió, es va irrompre en el seu domicili a efectes de detenir-lo i passar-lo a disposició judicial. En aquest sentit, la Guàrdia Civil ha escorcollat casa seva, a l’avinguda de Vilafranca, i un segon habitatge, a la plaça del Polígon, al mateix municipi del Garraf.

A priori, s'ha pogut saber que l’home arrestat no tenia capacitat ni cobertura per cometre atemptats terroristes islamistes, tot i que la Guàrdia Civil assegura també que sí que havia col·laborat en la distribució de propaganda islamista, un fet que també és delicte i que permet als grups terroristes islamistes a difondre les seves teories, amenaces i objectius.

 
Mesures penals

A tot això, la policia no ha donat més detalls de la investigació tutelada des de l’Audiència Nacional des de Madrid, i encara contrinua sota secret de sumari.

A més, tal i com relaten fonts de la investigació, l’home actuava sol i es descarta ara mateix que es produeixin detinguts en aquesta operació que s’ha iniciat a primera hora de començament de la setmana, a Vilanova i la Geltrú.

D'altra banda, segons relaten especialistes en la lluita anti-terrorista, aquests adoctrinadors es radicalitzen amb missatges en canals de xarxa oberta. Això vol dir que si bé no són perillosos ni tenen estructura logística, sí que poden acabar fent el pas, ells o alguns dels seus seguidors, i finalment poden acabar cometent atemptats terroristes islamistes.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme