Victòria Alsina (JxCat) reincideix: felicita en castellà als immigrants equatorians de Catalunya en motiu de la seva independència

12 d'agost de 2021

Victòria Alsina (JxCat) reincideix: felicita en castellà als immigrants equatorians de Catalunya en motiu de la seva independència

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina (JxCat) fomenta i legitima que per viure a Catalunya no és necessari aprendre’n la llengua pròpia quan, segons l’Idescat, el 76’3% dels immigrants entén el català

 
Redacció

Després que, a mitjan juliol, s’adrecés institucionalment en castellà al cos consular de Barcelona, Victòria Alsina (JxCat), consellera d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, reincideix: deixa el català com una llengua de segona celebrant oficialment la independència de l’Equador en castellà a Twitter.

Novament, situant el català com una llengua inhàbil a l’àmbit internacional i mostrant la facilitat amb què les institucions catalanes se subordinen lingüísticament al castellà per mera diplomàcia.

 
Contra el català

Tanmateix, i palesant el prisma de la multiculturalitat que pregona el Govern en detriment de la cultura i la llengua autòctones, Alsina (JxCat) ha interpel·lat també en castellà els immigrants equatorians residents a Catalunya, els quals conformen el 2% de la població estrangera segons l’Idescat.

Un fet amb què la consellera reforça la idea que per viure a Catalunya no és necessari aprendre’n la llengua i que, per tant, fomenta i legitima que els immigrants no aprenguin el català com a element indispensable per residir al país.

 
El 76,3% dels immigrants a Catalunya entén el català

Més encara, quan el coneixement del català és de tan sols el 29’6% per part dels estrangers, segons les dades de l’Idescat de l’any 2018, fet pel qual caldria fomentar-lo. Però, tot i així, sense cap motiu real per adreçar-s’hi en castellà, atès que, si bé el 67’8% no el fa servir per escriure i el 55’8% no el sap parlar, el 58’6% sí sap llegir-lo i el 76’3% dels immigrants entén el català.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme