Vic: imatges en exclusiva d'un dels immigrants marroquins al linxament del propietari vigatà quan volien okupar-li casa seva

19 de maig de 2021

Vic: imatges en exclusiva d'un dels immigrants marroquins al linxament del propietari vigatà quan volien okupar-li casa seva
Fotografia per: Font anònima

Segons una font anònima a qui ha tingut accés La Santa Espina, el grup de joves immigrants hauria apedregat la façana i assaltat l’edifici, ubicat a la Rambla del Passeig on alguns viuen d’okupes en un altre immoble

 
Redacció

Dijous, 13 de maig de 2020, un grup d’almenys una quinzena d’immigrants marroquins va linxar i tractar d’agredir un home al seu propi domicili, al número 12 de la Rambla del Passeig de Vic —municipi amb un 29% d’immigració segons l’Idescat—, tot coincidint amb la fi del Ramadà, celebració islàmica que, hipotèticament, es fonamenta en la pau i la germanor entre iguals.

Fotografies cedides per un testimoni anònim a qui ha tingut accés La Santa Espina


 
Com va succeir el fet violent?

Segons un testimoni que vol preservar el seu anonimat i a qui ha tingut accés La Santa Espina, la víctima hauria recriminat uns marroquins per xutar una ampolla de vidre a una dona gran, fet que va provocar una petita baralla alhora que l’home accedia al seu domicili per amagar-se’n.

Seguidament, va integrar-se al primer grup una munió de marroquins, okupes d’un immoble al mateix Passeig, al costat d’una botiga de Vodafone, els quals van començar a increpar l’home apedregant els vidres i la façana del edifici on resideix.

 
Okupació marroquina avortada

Persistint en l’actitud hostil contra l’home, i encruelint la situació, els marroquins van tombar la porta de l’edifici a puntades de peu i hi van irrompre amb intenció d’agredir la víctima, malgrat que no van ser capaços d’accedir al domicili.

De fet, segons el testimoni, i després que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana foragitessin el grup de marroquins, l’home, junt amb la seva filla —de poca edat i que era a casa amb el seu pare durant el linxament— van haver de pernoctar fora de la seva llar per temor a possibles agressions.

 
Vic pateix un increment de l’okupació en un 125% a Vic entre el 2018 i el 2020

La font a qui ha tingut accés La Santa Espina, i qui descriu els fets com un episodi lamentable, que fa terror, constatant així l’encrueliment de la delinqüència a Vic, ha insistit també en assenyalar el tractament blanquejador dels fets per part de diaris com El9nou o Nació Digital, els quals han reduït un fet tant greu com un intent de linxament a una simple baralla.

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) d’Osona, on s’ubica Vic, l’okupació va incrementar en un 125% entre el 2018 i el 2020 —passant de 64 a 144 casos registrats—, tot registrant-ne 22 casos en el primer trimestre d’enguany 2021. Tanmateix, la immigració a Vic va augmentar en un 18’5% durant el mateix període —passant d’11.743 immigrants que conformaven el 26% de la població als 13.916 del 2020 assolint el 29% actual.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme