Vaticà: el Papa Francesc demana eradicar la mutilació genital femenina en els països sub-desenvolupats i s'uneix al clam de rebuig dels bisbes italians al declivi demogràfic

8 de febrer de 2022

Vaticà: el Papa Francesc demana eradicar la mutilació genital femenina en els països sub-desenvolupats i s'uneix al clam de rebuig dels bisbes italians al declivi demogràfic

El vicari de Crist i bisbe de Roma insta a tots els responsables a actuar amb decisió per prevenir tant l'explotació com les pràctiques humiliants que afecten especialment les dones i les nenes, i els nens que no poden néixer

 
Redacció

En el marc de l'oració de l'Àngelus de diumenge passat, 6 de febrer de 2022, l'homilia del Papa Francesc des del Vaticà va ser demanar eradicar la mutilació genital femenina en els països sub-desenvolupats i rebutjar al declivi demogràfic, clam sostingut pels bisbes italians.

 
Paraules de seny des del Vaticà

El Papa Francesc va criticar l'atenció durant la missa dominical sobre dos dels mals al món, concretament dels països sub-desenvolupats: el tràfic d'éssers humans i la mutilació genital femenina, motiu pel qual va instar la comunitat internacional a actuar amb decisió per eradicar-los.Atès que era aleshores el Dia Internacional de Tolerància Zero per a la Mutilació Genital Femenina, el Papa, front a la multitud reunida a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, va professar el seu discurs setmanal de l'Àngelus compartint la dada que aproximadament tres milions de nenes se sotmeten a aquesta calamitat cada any, sovint en condicions molt perilloses per a la seva salut.

Segons el pontífex, aquesta pràctica, malauradament estesa a diverses regions del món, menysprea la dignitat de les dones i malmet greument la seva integritat física.

A tot això, el Papa Francesc, aprofitant que avui, dimarts 8 de febrer de 2022, se celebra el Dia Mundial de Pregària i Reflexió contra el Tràfic de Persones, ha recordat el dia de la festivitat de Santa Josefina Bakhita, una esclava sudanesa que es va convertir en germana religiosa. En aquest sentit, considera que és una ferida profunda, infligida per la recerca vergonyosa d'interessos econòmics sense cap respecte a la persona humana. De fet, ha declarat que veiem tantes noies que no són lliures sinó esclaves de traficants, les quals les envien a treballar i, si no porten els diners, les peguen.

 
La responsabilitat de protegir la vida dels que han de néixer

Davant d'aquests flacs de la humanitat, el Papa Francesc ha conclòs que expresso el seu dolor i insta a tots els responsables a actuar amb decisió per prevenir tant l'explotació com les pràctiques humiliants que afecten especialment les dones i les nenes.

Finalment, abans d'acabar la seva crida, el vicari de Crist ha recordat també que Itàlia celebrava el proppassat diumenge el Dia per la Vida, amb el lema 'Protegiu cada vida'. Així mateix, el bisbe de Roma fet memòria que aquesta crida és vàlida per a tothom, especialment per a les categories més vulnerables: la gent gran, els malalts i fins i tot els nens que no poden néixer. Per això, s'ha unit als bisbes italians en la promoció de la cultura de la vida com a resposta a la lògica del rebuig i al declivi demogràfic.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme