Vall d'Aran: els Mossos d'Esquadra desarticulen una banda colombiana de narco-traficants de cocaïna

29 de març de 2021

Vall d'Aran: els Mossos d'Esquadra desarticulen una banda colombiana de narco-traficants de cocaïna

Les investigacions sobre la mort de l’os Cachou l’abril de 2020 han conclòs amb la detenció d’una banda de narco-traficants colombians que processaven en un laboratori de Lleida cocaïna importada de Colòmbia

 
Redacció

Arran la investigació de l’assassinat als Pirineus de l’os Cachou l’abril de 2020, les escoltes telefòniques dels Mossos d’Esquadra han destapat una banda de narco-traficants de cocaïna colombians a la Vall d’Aran.

Segons Crónica Global, entre els detinguts a Castelló, Vielha i Lleida —ubicació on s’establí un laboratori per a processar la substància importada de Colòmbia—, s’hi troba d’implicat Juan Berdié Peguera (PSC), alcalde de la pedania de Casau.


 
Mesures penals

Per ara, s’ha decretat presó provisional sense fiança per a 5 dels 12 investigats —10 dels quals, immigrants d’origen colombià i els altres dos de nacionalitat espanyola—, sota les acusacions de delictes contra la salut pública, organització criminal i blanqueig de capitals. Tot i així, segons avançava La Vanguardia, Berdié (PSC) ha quedat en llibertat amb càrrecs.

 
La mort de l'os Cachou destapa la trama narcotraficant colombiana

Pel que fa a l’assassinat encobert de l’os Cachou —d’una espècie protegida—, les investigacions van concloure amb el processament de vuit persones, entre elles, l’ex-conseller José Antonio Boya (CDC) i l’agent rural Aran Medán.

L’agent del Conselh Generau d’Aran hauria liderat la trama per enverinar l’exemplar alliberat als Pirineus mitjançant líquid anticongelant; consumit, segons l’autòpsia, entre el 25 i el 26 de març de 2020, com a reacció als atacs contra diversos ramats de la zona.

Al seu torn, les escoltes telefòniques per la mort de l'animal ha provocat que es descobreixi a una banda de traficants colombians amb laboratori de drogues a Lleida.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme