Unió Europea: segons Frontex, la Guàrdia de Fronteres i Costes de la UE, Europa està patint l'augment d'immigració il·legal més elevat des del 2016

21 d'abril de 2022

Unió Europea: segons Frontex, la Guàrdia de Fronteres i Costes de la UE, Europa està patint l'augment d'immigració il·legal més elevat des del 2016

Frontex calcula que es van fer més de 40.300 interceptacions d'immigrants il·legals a la UE entre els 27 Estats membres entre gener i març d'enguany, 2022, un 57% més que el mateix període de l'any passat

 
Redacció

Dimarts passat, 19 d'abril de 2022, la Unió Europea, segons Frontex, la Guàrdia de Fronteres i Costes de la UE, considera que Europa està patint l'augment d'immigració il·legal més elevat des del 2016.

 
Les dades de la immigració il·legal descontrolada

Frontex calcula que es van fer més de 40.300 interceptacions d'immigrants il·legals a la UE entre els 27 Estats membres entre gener i març d'enguany, 2022, un 57% més que el mateix període de l'any passat.

Més d'un milió d'immigrants, la majoria de Síria, però també molts iraquians, van entrar a la UE el 2015, aclaparant les instal·lacions d'acollida. La seva arribada va provocar una crisi política important a Europa, ja que les nacions es discutien sobre qui s'havia de fer càrrec d'ells, i les tensions encara persisteixen.

 
Refugiats europeus, sí; immigrants il·legals, no

A tot això, cal sumar-hi els ja gairebé 5 milions d'ucraïnesos que han fugit de la invasió russa d'Ucraïna. Polònia n'ha acollit més de la meitat mentre que Hongria n'ha rebut prop de mig milió, segons les xifres de l'agència de refugiats de l'ONU. Tots dos països es van negar a ser obligats a acollir refugiats de Síria i l'Iraq després del 2015.

D'altra banda, Frontex ha comunicat que el nombre d'intents d'entrar a Europa sense autorització a través dels Balcans Occidentals s'ha duplicat durant el primer trimestre del 2022, amb més de 18.300 encreuaments detectats. La majoria eren immigrants sirians i afganesos.

Frontex també ha publicat que el nombre d'immigrants que intentaven arribar il·legalment a Gran Bretanya a través del Canal de la Mànega gairebé es va triplicar a principis del 2022 fins a gairebé 8.900 en comparació amb el primer trimestre de l'any passat. Al voltant de la meitat se'ls va impedir fer l'accés il·legal.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme