Unió Europea: el Tribunal de Justícia de la UE aprova que el vel islàmic pugui prohibir-se a la feina sense considerar-se tracte discriminatori

26 de juliol de 2021

Unió Europea: el Tribunal de Justícia de la UE aprova que el vel islàmic pugui prohibir-se a la feina sense considerar-se tracte discriminatori

Després que un dels Estats federals d’alemanya prohibís el burca i Suïssa en seguís el camí amb un aprovació del 51’21% en referèndum, el TJUE aprova que les empreses vetin l’ús d’indumentària religiosa a la feina a fi de fomentar la neutralitat vers els clients

 
Redacció

A mitjans d'aquest mes, 15 de juliol de 2021, en una decisió de gran rellevància per l’actualitat social europea, el Tribunal Europeu de Justícia (TJUE) va dictaminar que el vel islàmic —anomenat hijab— podrà ser prohibit a la feina, incloent altres símbols visibles de caire polític o religiós amb el propòsit de fomentar la neutralitat vers els clients i prevenir disputes socials.

Tanmateix, i segons recollien mitjans com EuroNews, considerant que la prohibició no constitueix cap mena de discriminació sempre que s’apliqui per igual sobre qualsevol símbol religiós.

 
Com ha arribat fins aquí el TJUE?

El dictamen del TJUE s’emmarca en la suspensió laboral de dues musulmanes a Alemanya, les quals, després de diversos anys a la feina sense fer-ho —una, en una associació benèfica, i l’altra en un supermercat—, van començar a vestir el vel islàmic després de la baixa per maternitat.

Gràcies a la decisió del Tribunal, i a banda que les empreses podran permetre o prohibir l’exhibició de símbols religiosos a la feina, ara serà competència dels Estats membres de la Unió Europea determinar si hi ha o no discriminació en el vet del vel islàmic a l’àmbit laboral.

 
Altres antecedents europeus

Ja el 21 de juliol de 2020, l’Estat federal alemany de Baden-Württemberg va implementar una mesura legislativa per prohibir l’ús del burca perquè no pertany a una societat lliure, segons argumentava Winfried Kretschmann, el primer ministre regional.

Amb anterioritat, el març d’enguany, Suïssa també va seguir-ne el camí en un referèndum amb un 51’21% de vots a favor de prohibir el burca i altres indumentàries que cobreixen el rostre.

Així mateix, el cas del vel islàmic es tracta d'un símbol de la subjugació a la dona que mana l’islam que l’islamo-esquerranisme s’obstina en defensar a Occident.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme