Unió Europea: el sistema de deportació és 'ineficient' i fomenta la immigració il·legal segons el Tribunal Europeu de Comptes

15 de setembre de 2021

Unió Europea: el sistema de deportació és 'ineficient' i fomenta la immigració il·legal segons el Tribunal Europeu de Comptes

El fet que la Unió Europea no adoptés un sistema eficaç de deportació ha provocat un augment de la immigració il·legal, segons constata el Tribunal Europeu de Comptes Europeu

 
Redacció

Un informe del Tribunal Europeu de Comptes, publicat aquest dilluns, 13 de setembre de 2021, ha constatat les ineficiències dins del sistema d'immigració de la Unió Europea, les quals evidencien que s'han fomentat una major immigració il·legal, malgrat la intenció declarada de dissuadir els immigrants il·legals.

 
Un informe que diu el que tothom sabia

L'informe manifesta que, de mitjana, al voltant de 500.000 immigrants il·legals han rebut ordres d'abandonar la UE des de l'any 2008. No obstant això, els fracassos en l'aplicació efectiva de les deportacions només han provocat la deportació del 29%.

A tot això, quan s’intenta deportar els immigrants il·legals a països fora del continent europeu, sols el 19% d'aquesta població ha estat deportada. Per tant, l'informe revela que si bé la UE ha intentat involucrar-se amb tercers països per arribar a acords sobre el retorn dels immigrants il·legals, els esforços de la UE han donat resultats limitats.

En conclusió, Leo Brincat, antic ministre i actual membre del Tribunal de Comptes Europeu, ha afirmat que les deportacions efectives han de ser una part essencial d'una política d'immigració integral al si de la Unió Europea.

 
Pànic per l'onada massiva d'immigrants il·legals provinents d'Afganistan

L’informe arriba quan Europa es prepara per a una possible segona crisi d'immigrants il·legals fruit de l'assalt al poder dels talibans a l'Afganistan. Es tem que es repeteixi el mateix que el 2015 quan més d’un milió d’immigrants il·legals va inundar Europa després que la cancellera alemanya Angela Merkel obrís les portes de la immigració il·legal enmig de la guerra civil siriana.

En aquest sentit, la setmana passada, el director general de l’agència fronterera de la UE Frontex, Fabrice Leggeri, va dir que s'estan preparant per afrontar una nova onada massiva d'immigrants il·legals després de la caiguda de l’Afganistan als talibans, atès la retirada errònia del president Joe Biden de les forces americanes del país.

De fet, segons fonts humanitàries amb dècades d’experiència a l’Afganistan, s'adverteix que fins a tres milions de persones podrien intentar entrar a Europa, més del doble que la crisi d'immigrants il·legals de 2015.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme