Unió Europea: Brussel·les regalarà al Marroc mig milió d'euros a canvi de frenar la marea d'immigració il·legal a les Illes Canàries

25 d'agost de 2022

Unió Europea: Brussel·les regalarà al Marroc mig milió d'euros a canvi de frenar la marea d'immigració il·legal a les Illes Canàries

Enguany, un total de 10.347 immigrants il·legals han arribat il·legalment a les Canàries, una xifra un 26% més gran que durant el mateix període de l'any passat

 
Redacció

Dissabte passat, 20 d'agost de 2022, la Unió Europea va decidir que Brussel·les regalarà al Marroc mig milió d'euros a canvi de frenar la marea d'immigració il·legal a les Illes Canàries.

 
Brussel·les regala diners per no saber impedir la immigració il·legal

La Unió Europea i el Marroc han cooperat en la xacra social de la immigració il·legal durant anys i panys, però un nou acord entre ambdós farà que la UE comprometi fins a 500 milions d'euros per a l'ajuda continuada per aturar la immigració il·legal. Així mateix, es preveu que el paquet de mig milió d'euros s'abonarà en els propers cinc anys i segueix una suma prèvia de 346 milions d'euros que es va pagar entre el 2014 i el 2020, tal com informa El Mundo.

En aquest sentit, durant el primer semestre d'enguany, les autoritats marroquines han afirmat haver impedit que uns 26.000 immigrants il·legals creuessin a Europa il·legalment i també han constatat haver desmantellat almenys 100 xarxes de tràfic d'immigració il·legal.

 
Realment el Marroc controla la seva frontera?

Això no obstant, les autoritats espanyoles són més cautes en els elogis de la capacitat del Marroc per aturar els immigrants il·legals, motiu pel qual els guàrdies fronterers espanyols han asseverat que el Marroc obre o tanca la tanca en funció dels seus interessos.

De fet, la ruta migratòria cap a les illes Canàries espanyoles, una de les més perilloses de totes les rutes cap a l'Estat espanyol, ha comptat amb l'arribada de 537 immigrants il·legals arribant a les illes en un període de només nou dies.

En aquest sentit, segons dades oficials, un total de 10.347 immigrants il·legals han arribat il·legalment a les Canàries en el que va d'any, una xifra un 26 per cent més gran que durant el mateix període de l'any passat, ja que alguns suggereixen que el Marroc ha relaxat la vigilància de la ruta, atès que molts vaixells surten de l'oest del país àrab-africà.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme