Una mossegada sud-americana arrenca el menovell d'un policia

22 de juliol de 2020

Una mossegada sud-americana arrenca el menovell d'un policia
Fotografia per: Helpers [BCN]

En ambdós casos, els dos immigrants es van resistir a l'autoritat a mossegades

 
Redacció

El passat dilluns dia 13 de juliol, un immigrant sud-americà va insultar, agredir i mossegar violentament uns agents dels Mossos d’Esquadra, presents arran d’un avís sobre una baralla a l’exterior de l’estació de tren de Sabadell Centre, quan li van demanar que els acompanyés a comissaria.

L’agressor, ja amb antecedents per diversos delictes, estaria perpetrant un delicte de desobediència i resistència a l'autoritat, article 550.1 del Codi Penal ―castigat amb pena de presó de 3 mesos a 1 any o multa de 6 a 18 mesos―, així com d’atemptat contra agents de l’autoritat, article 550.2 ―amb penes de presó de 1 a 4 anys i multa de 3 a 6 mesos.

L’immigrant, de qui no se’n coneix si la seva situació és o no irregular, reticent a posar-se la mascareta i atacant les autoritats malgrat la seva pacient insistència en obeir, va ser reduït amb una pistola Taser. Un arma no letal que, com figura a l’article 4.3 de la Instrucció 4/2018, de 16 d’abril de 2018, sobre la regulació dels dispositius conductors d’energia (DCE) pot ser emprada en “haver exhaurit totes les vies de diàleg” sempre que, segons l’article 5.1, sigui per “reduir, immobilitzar o detenir una persona que mostri una actitud violenta cap als agents actuants o terceres persones i s’hagi produït una agressió o sigui previsible que en produeixi una”.

 
Més mossegades

El passat 24 de juny, durant la nit de Sant Joan a l’Hospitalet de Llobregat, un altre immigrant, d’origen peruà i detingut aquest dilluns, va arrencar-li el menovell (el dit petit) de la mà dreta d’una mossegada a un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona quan aquest, en aquells moments fora de servei, va tractar d’impedir un robatori per estrebada a la seva pròpia parella. L’agressor comptava amb més de 35 antecedents penals addicionals.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme