Una cambrera del Parlament de Catalunya no es digna a parlar en català a TV3

10 de setembre de 2020

Una cambrera del Parlament de Catalunya no es digna a parlar en català a TV3

11 anys treballant al servei de restauració de la cambra catalana i encara no està en possessió del nivell C1 de català

 
Redacció

Abans-d'ahir, 8 de setembre de 2020, la retransmissió del TN Migdia de TV3, durant la cobertura de la commemoració dels 40 anys de restitució del Parlament de Catalunya després de la dictadura franquista, va mostrar un fet insòlit. La cadena va entrevistar una treballadora veterana de la cafeteria del Parlament que, després d’11 anys treballant en el servei de restauració de la institució “servint esmorzars, menjars i fins i tot sopars quan hi ha hagut plens fins la matinada”, no s’ha dignat a parlar en català.

Un fet inadmissible, car, en un altre grau, qualsevol treballador de l’Administració hauria d’estar, com a mínim, en possessió del nivell C1 de català. Circumstància que, a més d’un cas de mala praxis per part de la televisió pública que, tot homenatjant la fi de la repressió contra Catalunya, escull una representant de la tasca no política al Parlament que menysté el català des d’una de les institucions que, d’acord amb l’article 55 de l’Estatut de Catalunya del 2006, representa el poble de Catalunya.

 
Un altre cas anti-català a les aules

Malauradament, aquest cas no ocupa tan sols l’estadi parlamentari, sinó que també abasta, com és sabut, les nostres aules. Un testimoni recent a Twitter, qui a més és docent de llengua i literatura de l’Institut Obert de Catalunya, va piular que durant una reunió de 145 pares i professors per preparar l’inici del curs escolar, el director va cedir sense reticències a canviar al castellà a petició d’un únic pare. Prova irrefutable que, com va esmentar en l’entrevista amb La Santa Espina el filòleg Josep Maria Virgili, constata que “la immersió [lingüística] s’hauria de multiplicar per tres o per quatre”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme