Un 82% dels terroristes empresonats a Europa són islamistes

9 d'agost de 2020

Un 82% dels terroristes empresonats a Europa són islamistes
Fotografia per: MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images

El país amb el número més alt és França, amb 549 interns, comparat amb els 329 a Espanya

 
Redacció

Els terroristes radicals islàmics conformen el 82% dels empresonats per terrorisme en deu països europeus, amb més terroristes a presó que en qualsevol moment dels passats vint anys. El Centre Internacional per l’Estudi de la Radicalització (ICSR en anglès), un think tank londinenc del King’s College, va descobrir que l’aclaparadora majoria de 1.405 terroristes empresonats a Europa eren radicals islamistes. El país amb el número més alt de terroristes empresonats és França, amb 549 interns, comparat amb els 329 a Espanya, 292 a Alemanya, 238 al Regne Unit i 136 a Bèlgica.

L’informe, tot i així, va advertir que si es tenen en consideració els presoners “monitoritzats arran de la seva radicalització” el número abasta els 3.027. L’ICSR va advertir que la majoria d’aquells monitoritzats, un 57%, van entrar a presó com a “criminals corrents” i van radicalitzar-se a través del sistema. Segons l’informe, “per alguns terroristes, la presó és un lloc de radicalització i reclutament, on reclusos sense cap mena de participació prèvia en la violència motivada per qüestions polítiques s’exposen a idees extremistes”.

 
L'islamisme radical rere els murs de la presó

Segons ICSR, “la presó també té finalitats operatives”, atès que es tracta d’un indret “on els terroristes formen xarxes, estableixen jerarquies, desenvolupen estratègies i planegen atacs”. Un fet alarmant i arran del qual, com suggereix el think tank, caldria que “els investigadors i polítics amoïnats per la radicalització i la lluita contra aquesta” dediquessin més “interès en la qüestió de les presons”. Més encara, amb l’auge dels delictes terroristes en els països europeus.

La població penitenciària de França , per exemple, va augmentar en més del 500% des del 2014, quan el país tan sols tenia 90 terroristes islamistes empresonats. Durant el mateix període de temps, el nombre de terroristes islamistes empresonats al Regne Unit es va duplicar. L’informe també va destacar el problema dels terroristes d’Estat Islàmic que tornen a Europa després dels combats a Síria i Iraq esmentant que molts estiguin “desil·lusionats i decebuts amb Estat Islàmic com a organització, o amb el moviment gihadista en general, es té constància que la policia religiosa d’Estat Islàmic” ha prosseguit la seva tasca d’adoctrinament “rere els murs de la presó”.

 
Augment de les dones terroristes

Hi ha també un problema creixent de dones terroristes islamistes, amb moltes de les anomenades “mullers” d’Estat Islàmic que tornen a Europa després d’unir-s'hi, com el cas de Shamima Begum, qui a principis de juny se li va atorgar la capacitat de tornar al Regne Unit per un tribunal per apel·lar contra la decisió del govern de revocar-ne la ciutadania. Finalment, li va ser denegat l’accés al Regne Unit.

D’acord amb ICSR, “mentre que fa una dècada era gairebé insòlit que les dones fossin protagonistes en l’escena del terrorisme islàmic, i les involucrades eren vistes com a ‘víctimes’ a mercè dels seus marits radicals, en els últims anys Europa ha estat testimoni de dones propagandistes, reclutadores, viatgeres al territori d’Estat Islàmic i planificadores d’atacs”.

Segons prossegueix l’informe d’ICSR, “aquest canvi va apercebre’s a París el 2016 en el complot de la bomba a Notre-Dame, que implicava una cèl·lula de tres dones disposades a fer esclatar un cotxe carregat de bombones de gas a prop de la catedral”. Tot i així, “el seu intent va fracassar i les dones van ser detingudes i condemnades per l’atac”. A més, “uns altres tres complots íntegrament formats per dones al Regne Unit van remarcar encara més l’existència de dones involucrades en l’extremisme violent”.

 
Font: BreitBart News
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme