Ucraïna: els habitants del poble ucraïnès de Blahovishchenka, que limita amb Rússia, no es creuen Biden perquè no han vist cap evidència que indiqui que Putin planegi una invasió militar

10 de febrer de 2022

Ucraïna: els habitants del poble ucraïnès de Blahovishchenka, que limita amb Rússia, no es creuen Biden perquè no han vist cap evidència que indiqui que Putin planegi una invasió militar

Els ucraïnesos d'aquest municipi consideren que no hi ha cap motiu per la guerra; de fet, aquests vilatans no han vist tancs patrullant per la ciutat o a través de camps en guaret, en declaracions a RFE/RL

 

Redacció

Ahir, 9 de febrer de 2022, els habitants del poble ucraïnès de Blahovishchenka, que limita amb Rússia, a través dels micròfons de Radio Free Europe/Radio Liberty, van transmetre el seu testimoni: no es creuen Biden perquè no han vist cap evidència que indiqui que Putin planegi una invasió militar.

 
No hi haurà guerra entre Ucraïna i Rússia

Blahovishchenka seria el lloc més proper per a qualsevol nova força d'invasió russa. És a unes quatre hores en cotxe gairebé cap al sud. Així mateix, els habitants ucraïnesos d'aquest municipi consideren que no hi ha cap motiu per la guerra; de fet, aquests vilatans no han vist tancs patrullant per la ciutat o a través de camps en guaret, en declaracions a RFE/RL.

Ningú es creu que hi hagi una guerra, tal com apunta el ciutadà ucraïnès Oleksandr Kopov, de 60 anys, resident a Blahovishchenka, a l'emissora estatunidenca. Així mateix, argumenta que el 2014, quan va començar tot, a Ucraïna, la carretera encara estava oberta, la frontera estava oberta, va anar i tornar sense punts de control.

Aleshores, Kopov fa memòria que al poble sí que hi havien tancs, Guàrdia Nacional per tot arreu, i soldats. Ara mateix, però, tot l'equipament militar pesat no hi és, en referència a les forces militars ucraïneses. És més, afirma que si tot aquest arsenal s'amagués, tan bon punt sortís, ho veuria tothom, i ningú no el veu enlloc.

 
Compàs d'espera a la partida d'escacs eterna

D'altra banda, segons Jake Sullivan, assessor de Seguretat Nacional dels Estats Units del president Joe Biden, a través de Fox News, va exposar diumenge passat, 6 de febrer de 2022, que qualsevol dia Rússia podria emprendre accions militars contra Ucraïna, fossin en un parell de setmanes en cas que no s'optés per la via diplomàtica.

Amb tot, Blahovishchenka es troba a la regió de Luhansk a l'est d'Ucraïna, part del gran Donbas, el qual sí que està en joc des del 2014. De totes maneres, el poble està pràcticament envoltat per tres costats per la regió russa de Rostov i depenia, fins fa poc, dels serveis estatals russos per a la seva connexió a Internet, i no ha vist cap presència militar russa a la zona.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme