Ucraïna: el bisbe catòlic de Kíev, Vitalii Kryvytskyi, adverteix dels efectes negatius per al poble ucraïnès de la publicació de notícies irresponsables que alimenten els temors d'una guerra amb Rússia

18 de febrer de 2022

Ucraïna: el bisbe catòlic de Kíev, Vitalii Kryvytskyi, adverteix dels efectes negatius per al poble ucraïnès de la publicació de notícies irresponsables que alimenten els temors d'una guerra amb Rússia

El bisbe catòlic ucraïnès envia un missatge als polítics i periodistes perquè recordin que cada paraula té pes i conseqüències: una notícia falsa no pot ser carn de canó a efectes d'esdevenir un instrument de manipulació en mans d'altres

 
Redacció

El passat dilluns, 14 de febrer de 2022, a Ucraïna, el bisbe catòlic de Kíev, Vitalii Kryvytskyi, va advertir dels efectes negatius per al poble ucraïnès de la publicació de notícies irresponsables que alimenten els temors d'una guerra amb Rússia.

 
Home de pau que posa seny

En aquest sentit, el bisbe ucraïnès i catòlic Kryvytskyi va comentar a la revista italiana Famiglia Cristiana que estem veient enfocaments mediàtics molt diferents a la crisi entre Rússia i Ucraïna, exposant les contradiccions que afloren entre els diferents mitjans perquè tots ofereixen interpretacions diferents. De fet, segon el clergue, alguns mitjans intenten explicar els fets objectius, d'altres expressen reflexions i opinions que van en detriment d'Ucraïna.

Per això, Kryvytskyi confessa que Ucraïna ja està patint, atès que els inversors intenten treure diners del país, la moneda nacional es devalua i els preus pugen, les companyies aèries detenen els vols al territori ucraïnès, i algunes de les ambaixades han retirat el seu cos diplomàtic i molta gent pensa a emigrar.

 
Prou manipulació mediàtica pro-guerra entre Ucraïna i Rússia

Sense oferir exemples concrets, el bisbe catòlic ucraïnès fa saber que les notícies de guerra imminent i probable són alhora injustificades i perjudicials per a Ucraïna, com ho són les paraules dels polítics que parlen de la guerra com a inevitable.

Per aquesta raó, Kryvytskyi creu que no hi ha cap fonament o motiu real per a l'esclat de la guerra. Tanmateix, en la cobertura dels esdeveniments i a les notícies tots detectem moltes mentides, tal com relata el bisbe; per això demana a la comunitat europea i occidental que no manipuli el que succeeix a Ucraïna, que no jugui amb el seu país pels seus interessos.

No en va, Kryvytskyi és de l'opinió que una notícia falsa no pot ser carn de canó per a la gent a efectes d'esdevenir un instrument de manipulació en mans d'altres, de persones per a les quals la desinformació és convenient. Per tot això, envia un missatge als polítics i periodistes perquè recordin que cada paraula té pes i conseqüències.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme