Tunísia a la UE: ajudes econòmiques per impedir la immigració il·legal

19 d'agost de 2020

Tunísia a la UE: ajudes econòmiques per impedir la immigració il·legal
Fotografia per: Massimo Sestini Polaris

Un total de 16.347 immigrants il·legals van arribar a les costes italianes el 2019, un 149% més que el 2018

 
Redacció

Alts càrrecs de la Unió Europea i d’Itàlia han mantingut converses amb Tunísia amb el propòsit d’aturar el creixent número d’immigrants il·legals que creuen des del país del nord de l’Àfrica cap a Europa. El president de Tunísia, Kais Saied, liderant un país de recent democràcia que s’enfronta a una ja delicada economia agreujada per la pandèmia de la Covid-19, demana, a més de mesures de seguretat, una ajuda europea de més envergadura per combatre la pobresa al país i l’atur que la nodreix; havent passat d’un 15% a un 21% a causa de l’impacte del virus xinès.

El nombre d’immigrants il·legals que parteixen de Tunísia s’ha quintuplicat el 2020 en comparació amb l’anterior, amb gairebé 5.700 persones –molt més que els provinents de Líbia a Itàlia– segons les estimacions del Fòrum de Drets Econòmics i Socials de Tunísia. Un total de 16.347 immigrants il·legals van arribar a les costes italianes el 2019, el que suposa un augment del 149% respecte el 2018, malgrat que encara un número menor que d’altres anys recents.

 
El setge immigratori també al Regne Uni

El líder tunisià pretén ampliar la discussió sobre la immigració il·legal amb Itàlia amb l’objectiu de fer-la “més europea”. D’acord amb les declaracions a l’agència oficial de notícies TAP, Saied considera que “ara és el moment d’actuar junts per a contenir la pressió” migratòria i “abordar-ne les causes profundes”. Principalment, incentivant un canvi en “la percepció dels joves de la seva realitat i el seu país” per evitar que s’aventurin “en un futur desconegut”.

Una necessitat que també s’aplica a altres països com el Regne Unit, on les darreres arribades en petites embarcacions d’immigrants il·legals s’eleven a 4.511 des de començaments d’any, comparat amb els 1.890 en tot l’any passat. Unes xifres contra les que la secretària d’Interior britànica, Priti Patel, en garanteix una legislació per aturar les travessies d’immigrants il·legals amb destinació al Regne Unit.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 698 lectors

Meme