Trump defensa els drets humans dels uigurs prohibint el cotó xinès

13 de setembre de 2020

Trump defensa els drets humans dels uigurs prohibint el cotó xinès

S’estima que hi ha entre 1 i 3 milions d’uigur i altres minories ètniques reclosos en els més de mil camps de concentració de Xinjiang

 
Redacció

Xinjiang ha estat objecte d’escrutini arran de tota mena d’informes, investigacions, documents i imatges filtrades que implicarien el govern en una llarga campanya de treball forçós, camps de “reeducació”, detencions massives, esterilitzacions, tortures i altres atrocitats contra els uigur, una ètnia musulmana minoritària de la Xina.

Algunes de les vulneracions dels drets humans de la Xina contra els uigur, ratllant el genocidi, passen per l’objectiu “d’avortar forçosament i matar nadons” per reduir-ne l’índex de natalitat, segons va relatar un metge d’obstetrícia uigur, Hasiyet Abdulla, a Radio Free Asia l’agost passat.

Arran dels esdeveniments, l’administració Trump està considerant prohibir els productes de cotó de la regió xinesa de Xinjiang. Una mesura que consistiria en una expansió de l’ofensiva del juliol contra una llista negra de proveïdors de les principals marques estatunidenques vinculats a la regió per treballs forçats, com ara Nike o Gap.

A més, la prohibició formaria part de la tasca de treball per controlar les urpes del Partit Comunista de la Xina sobre els EUA, com bé va succeir amb Tik Tok i els darrers aranzels que Trump imposarà “a les empreses que abandonin els EUA per crear feina a la Xina”, d’acord amb una conferència de premsa a la Casa Blanca de dilluns passat.

 
Disney va fer la vista grossa per filmar Mulan

Paral·lelament, Disney s’enfronta a una reacció violenta a les xarxes socials després de filmar una gran part del seu remake d’acció en viu de Mulan a Xinjiang, agraint als crèdits de la pel·lícula algunes de les autoritats que estarien rere els “campaments de reeducació”.

Tampoc no se n’ha escapat l’actriu principal, Liu Yifei, qui va fer costat la força policial de Hong Kong, acusada d’emprar una força excessiva contra els manifestants en favor de la democràcia de la ciutat. Fet que va provocar múltiples crides internacionals per boicotejar la pel·lícula de Disney.

Actualment, els experts estimen que hi ha entre 1 i 3 milions d’uigur i altres minories ètniques reclosos dins els més de mil camps de concentració a Xinjiang. Des de Twitter, alguns usuaris han assenyalat que si l’equip de producció de Mulan, que ja havia visitat la regió el setembre del 2017, havia agafat “la carretera G-312 cap al desert de Shanshan on es va filmar, podrien veure almenys set camps de ‘reeducació’”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme