Tortosa: detinguts tres immigrants de nacionalitat xinesa mentre robaven taronges

17 de març de 2022

Tortosa: detinguts tres immigrants de nacionalitat xinesa mentre robaven taronges

S'han obert diligències en qualitat d'investigats per al lliurament a l'Autoritat Judicial, com a autors d'un delicte de furt de productes del camp, ja que no tenien autorització o permís del propietari de l'explotació agrícola

 
Redacció

Diumenge passat, 13 de març de 2022, a Tortosa, van ser detinguts tres immigrants de nacionalitat xinesa mentre robaven taronges.

 
D'on eren els delinqüents detinguts?

Agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tortosa van sorprendre diumenge passat in fraganti tres immigrants xinesos, furtant cítrics directament dels arbres d'una explotació agrícola.

Els agents, mentre patrullaven en prevenció de delictes mediambientals, la zona del Barranc de Sant Antoni del terme municipal de Tortosa, van trobar en una explotació situada al marge esquerre del riu Ebre, amagada entre arbres, una furgoneta a l'interior de la qual van observar una gran quantitat de taronges a bosses i caixes, trobant al lloc tres lladres d'origen xinès els estaven furtant cítrics dels arbres.

A preguntes dels agents, els tres individus no van donar explicacions lògiques i convincents de la seva presència i activitat al lloc dels fets, per la qual cosa els membres de la patrulla els van informar, després d'identificar-los plenament, que se'ls obririen diligències en qualitat d'investigats per al lliurament a l'Autoritat Judicial, com a autors d'un delicte de furt de productes del camp, ja que no tenien autorització o permís del propietari de l'explotació agrícola.

 
Mesures penals

Les diligències penals obertes es van lliurar al Jutjat en funcions de Guàrdia de Tortosa mentre que les taronges seran lliurades a un Centre Benèfic pertanyent a Càritas de la localitat d'Amposta.

Són freqüents els furts produïts al medi rural de productes agrícoles, tal com han explicat en nombroses ocasions els agricultors en les contínues entrevistes que la Guàrdia Civil manté amb aquests. Per aquest motiu, als serveis propis de protecció del medi ambient es presta també atenció a la presència d'individus que poguessin apropiar-se de productes de forma indeguda, procedint de manera cautelar a evitar la comissió de fets delictius.

Per part de la Unitat de Protecció de la Natura s'ha traslladat el que ha actuat als Mossos d'Esquadra per si els autors poguessin estar relacionats amb altres fets similars sobre els quals hagués rebut alguna denúncia. D'aquesta manera, la coordinació policial i l'intercanvi d'informació garanteixen un millor i més eficient servei als ciutadans per part de les forces i els cossos de seguretat presents al territori.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme