Tortell Poltrona: els anti-catalans volen ‘sodomitzar una cultura i una llengua’

26 de setembre de 2020

Tortell Poltrona: els anti-catalans volen ‘sodomitzar una cultura i una llengua’
Fotografia per: Ajuntament de Barcelona

Jaume Mateu Bullich, el pallasso Tortell Poltrona, ha criticat la subordinació lingüística i ha defensat del català en el seu discurs com a pregoner de la Mercè 2020

 
Redacció

Dimecres, 23 de setembre de 2020, durant el pregó d’inici de les festes de la Mercè de Barcelona celebrat al Saló de Cent, el pallasso i pregoner Jaume Mateu Bullich, conegut amb el pseudònim de Tortell Poltrona, va defensar la llengua catalana esmentant que “qui rebutja la llengua i la cultura d’un lloc, com a mínim, podem dir que són uns inadaptats”.

A més, va afegir crítiques a la subordinació lingüística, en referència a la “gent encaparrada a dir que la nostra llengua és el castellà”, i va etzibar que “potser es pensen que la seva llengua és més important que la de la meva mare”.

El discurs de Mateu Bullich ha generat polèmica entre les files de C’s i Barcelona pel Canvi, concretament pels representants Luz Guilarte —qui va criticar Ada Colau per “agrair els greus insults del seu pallasso contra els castellanoparlants”— i Manuel Valls, respectivament, que han abandonat la sala.

Aquest fet, Tortell Poltrona l'ha trobat “fantàstic” atès que, com ha comentat amb la premsa, Guilarte i Valls són “policies de l’imperi” instal·lats a Catalunya per a “sodomitzar una cultura i una llengua”. Així ho estableix el greu afebliment de la llengua catalana, amb un 36,1% de parlants habituals i en davallada contra un 48,6% de castellanoparlants a Catalunya, i en especial estat crític a les aules catalanes.


Polèmica a Twitter

Paral·lelament, el novel·lista i tertulià a favor de la castellanització de TV3 per a guanyar audiència, Víctor Amela, ha desaprovat a Twitter la defensa de la llengua de Mateu Bullich sentenciant amb un to càustic que “el lloc no té llengua”. Contra la piulada d’Amela ha aparegut el cantant del grup Sopa de Cabra, Gerard Quintana, qui, oposant-se al novel·lista i els seus conceptes de “diversitat” i “poble”, ha sentenciat que “d’altra manera, el resultat és conolitzador”.

En la mateixa línia, Jaume Collboni (PSC) també ha rebutjat el discurs del pregó, sent aquesta una altra batuda contra Catalunya després de la seva votació en favor de retirar la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona al patriota català Heribert Barrera. Tot recordant que va oposar-se a la retirada de la medalla del socialista Felipe González titllant el fet com a “intent barroer i electoralista” del president Quim Torra (JxCat) per a “torpedinar el diàleg polític a Catalunya”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme