Tordera, Lloret de Mar i Palafolls: desarticulada una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana detenint set ciutadans de nacionalitat espanyola i albanesa

16 de febrer de 2022

Tordera, Lloret de Mar i Palafolls: desarticulada una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana detenint set ciutadans de nacionalitat espanyola i albanesa

Fruit de la cooperació policial internacional, es van localitzar dues macroplantacions de marihuana en una zona boscosa de Catalunya, les quals eren gestionades per una organització criminal d’origen albanès amb arrels per tota Europa

 
Redacció

Ahir, dimarts 15 de febrer de 2022, als municipis de Tordera, Lloret de Mar i Palafolls va ser desarticulada una organització criminal dedicada al cultiu i tràfic de marihuana detenint set ciutadans de nacionalitat espanyola i albanesa.

 
D'on eren els detinguts? I de què se'ls acusa?

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de Policia han desarticulat una organització criminal internacional dedicada al cultiu i tràfic de marihuana, i s’han intervingut 19.000 plantes.

Aquesta operació constitueix la segona fase d’una investigació iniciada el passat mes de setembre de 2021, quan els agents van desmantellar una plantació de 14.000 plantes de marihuana i van detenir al responsable que feia de vigilant i jardiner. L’organització estava liderada per ciutadans de nacionalitat albanesa i espanyola; mentre els primers eren qui tenien els contactes per donar sortida a tota la droga cap a Europa, els espanyols proporcionaven la logística necessària per establir-se a Catalunya. A més, els agents han detingut set persones i han desmantellat dos macro plantacions de marihuana en les províncies de Girona i Barcelona.

En aquest sentit, la investigació policial va iniciar-se gràcies a la informació de la cooperació policial internacional. Aquesta, va permetre localitzar dues macroplantacions de marihuana en una zona boscosa de Catalunya, les quals serien gestionades i protegides per una organització criminal d’origen albanès amb arrels per tota Europa. En una primera fase, els agents van intervenir 14.000 plantes de marihuana i van detenir a un home com a responsable del manteniment de la plantació.

 
Cultivaven marihuana robant la llum

Segons va anar avançant la investigació, els agents van detectar un creixement de plantacions de marihuana a la zona de Catalunya. A més, van detectar que les organitzacions dedicades a aquesta tipologia delictiva feien servir cases ubicades en urbanitzacions aïllades, de difícil accés i ubicades majoritàriament en zones boscoses properes a nuclis urbans per evitar cridar l’atenció de la policia. Així mateix, en gran part dels casos, aquestes plantacions feien un ús fraudulent de la xarxa elèctrica per així obtenir més guanys dels beneficis.

Després de diferents gestions policials, els agents van determinar que l’organització investigada estava dirigida per ciutadans de nacionalitat albanesa i espanyola i que els principals organitzadors de la logística es trobaven localitzats a Girona. Els albanesos eren qui tenien els contactes amb altres organitzacions criminals de l'Estat espanyol que els hi permetia donar sortida a la resta d’Europa de la droga. Els espanyols, en canvi, eren els que facilitaven a la resta dels membres del grup, la logística necessària per instal·lar les plantacions de marihuana en la zona de Girona i Barcelona, proporcionant així allotjament i vehicles. Per altra banda, la investigació també va revelar que l’organització s’havia vist involucrada en lluites de robatoris de drogues a altres organitzacions amb les quals hi havia conflicte.

 
Mesures penals

Finalment, a principis de febrer es va dur a terme l’explotació de l’operació, en el què els agents van detenir set individus i van desmantellar dues plantacions de marihuana, a Girona i Barcelona. Així mateix, es va realitzar tres registres simultanis en dos domicilis dels principals líders de l’organització encarregats de proporcionar la logística necessària als ciutadans albanesos. Fruit dels registres, els agents van intervenir 3.500 plantes de marihuana, 28 quilos de substàncies estupefaents, 1.200 euros en efectiu i material per la seva distribució. Per últim, la quantitat defraudada de fluid elèctric dels dos domicilis on es van desmantellar les plantacions supera els 100.000 euros

Els detinguts van passar a disposició judicial, qui va decretar ingrés presó per a quatre d’ells. A tot això, però, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme