Tiana (Maresme): un grup de violents persegueixen i fereixen tres agents dels Mossos i la Policia Local durant la Festa Major

19 de setembre de 2021

Tiana (Maresme): un grup de violents persegueixen i fereixen tres agents dels Mossos i la Policia Local durant la Festa Major

Tiana ha patit un seguit d'aldarulls durant durant el darrer acte de Festa Major fruit del comportament vandàlic i incívic d'una minoria de gent que ha ofert una imatge que no representa els tianencs

 
Redacció

Ahir a la nit, 18 de setembre de 2021, el municipi maresmenc de Tiana ha patit un seguit d'aldarulls durant durant el darrer acte de Festa Major. El resultat del comportament vandàlic i incívic d'una minoria de gent ha ofert una imatge que no representa els tianencs i tianenques, tal com ha comunicat l'ajuntament de Tiana.

La Policia Local de Tiana i als agents que es van desplaçar des de Montgat, així com al cos de Mossos d'Esquadra i a tots els treballadors municipals expressen la seva condemna de totes les manifestacions de la violència i lamenten que la Festa Major, espai de gaudi, de convivència i de tolerància, s'hagi vist afectada per aquests fets.

 
Incivisme violent

Mentre fets com els d'ahir no són fets aïllats sinó episodis que s'estan produint arreu del territori, la majoria dels joves tianencs han gaudit de la festa major. Això no obstant, alguns joves no respecten l'espai públic amb el civisme: una turba de violents persegueixen i fereixen tres agents dels Mossos i la Policia Local durant la Festa Major de Tiana.

Segon l'ajuntament de Tiana, s'insisteix que continuaran aplicant els protocols de seguretat pública i seguretat sanitària en plena col·laboració amb el departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, a efectes de garantir la convivència i la seguretat al municipi maresmenc.

 
Mesures penals

Segons la periodista Anna Punsí, un nombre indeterminat d'individus han generat disturbis a les dues de la matinada, tan bon punt ha clos el concert de la Festa Major de Tiana. A continuació, ha fet llançaments a l'escenari contra els músics. Així mateix, s'han activat els ARRO (Àrea Regional de Recursos Operatius) dels Mossos a la zona, però finalment no han hagut d'intervenir.

El delicte de desobediència es consuma quan intencionadament s'ignoren les normes procedents d'una autoritat o un superior jeràrquic. Al seu torn, ha de ser castigat amb la pena de presó de tres mesos a un any o multa de sis a divuit mesos, qui resistís o desobeís greument a l'autoritat o els seus agents en l'exercici de les seves funcions, o a el personal de seguretat privada, degudament identificat, que desenvolupi activitats de seguretat privada en cooperació i sota el comandament de les Forces i Cossos de seguretat. Així ho disposa l'article 556.1 del Codi Penal.

Paral·lelament, el delicte d'atemptat contra l'autoritat i els seus agents consisteix a agredir o oposar resistència greu a l'autoritat, els seus agents o funcionaris públics en l'exercici de les seves funcions. L'objectiu és protegir la dignitat dels poders públics i el seu bon funcionament. Per aquest motiu, els reus han de ser castigats amb les penes de presó d'un a quatre anys i multa de tres a sis mesos si l'atemptat és contra autoritat i de presó de sis mesos a tres anys en els altres casos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme