Thomas Sowell: “El terme ‘racisme sistèmic’ no vol dir res”
14 de juliol de 2020

Les propostes del Partit Demòcrata podrien ser “el punt de no retorn per aquest país”
Redacció
L’economista conservador afroamericà Thomas Sowell va afirmar el passat diumenge al programa Life, Liberty, and Levin de Fox News que el terme “racisme sistèmic”, capital al moviment de Black Lives Matter, “no vol dir res” i manca de comprovació empírica. Un terme que ha estat fins i tot emprat en boca del candidat demòcrata a la presidència dels EUA Joe Biden, qui no fa gaire va esmentar al programa de ràdio The Breakfast Club que els afroamericans que voten a Trump “no són negres”.
.@JoeBiden: "If you have a problem figuring out whether you're for me or Trump, then you ain't black." @cthagod: "It don't have nothing to do with Trump, it has to do with the fact -- I want something for my community." @breakfastclubam pic.twitter.com/endvWnOIV2
— America Rising (@AmericaRising) May 22, 2020
Sowell, a més, considera que “si l’elecció ve per Joe Biden, hi ha una bona possibilitat que els demòcrates controlin el Congrés, i considerant el tipus de coses que estan proposant, això bé podria ser el punt de no retorn per aquest país”. Tot fent referència als clams d’alguns representants demòcrates, com ara Ayanna Pressley i Rashida Tlaib, per deixar de finançar la policia, eliminar organitzacions de control fronterer i permetre que els immigrants il·legals també puguin votar per sumar electors.
Una estratègia publicitària errònia que, junt amb l’aparició del terme “racisme sistèmic”, segons Sowell recorda a la “propaganda de l’Alemanya nazi”. Afegint que si una mentida “es repeteix prou i suficientment fort”, serà amplament integrada com a veritat.
TONIGHT at 8 PM eastern on Fox, my exclusive interview with the great Thomas Sowell on Life, Liberty & Levin for the full hour. Don’t miss it! If you can’t watch Live, you can DVR the show See you then!https://t.co/LKELVjUaiu pic.twitter.com/loBW0v6aH3
— Mark R. Levin (@marklevinshow) July 12, 2020
Contradient la “realitat racial” de Black Lives Matter
En aquesta línia de captació electoral del Partit Demòcrata, centrada en l’absorció d’un discurs incoherent i fràgil, Sowell, en una entrevista amb el Wall Street Journal del 2017, va descriure al president Donald Trump com “el primer republicà que ha fet un intent seriós d’obtenir el vot negre en abordar els problemes que afecten a la majoria dels negres que miren de fer el correcte; com ara l’educació”, que n’és l’exemple més abastable.
Una educació que Sowell coneix bé i que contradiu a la “realitat racial” en la qual s'apuntalen els manifestants. Nascut el 1930 al bressol d’una família pobra a Carolina del Nord i criat a Harlem, l’economista afroamericà va obtenir una llicenciatura en Economia a la Universitat de Harvard l’any 1958, un Màster en Economia a la Universitat de Columbia el 1959 i un Doctorat en Economia a la Universitat de Chicago l’any 1968.
En aquest sentit, és necessari recordar que, durant la seva època universitària, i com bé firma a la seva autobiografia A personal Odyssey (2000), Sowell es considerava marxista. Malgrat tot, i després d’estudiar els efectes de diferents intervencions governamentals al mercat, va arribar a la conclusió que els mercats lliures i competitius eren les vies institucionals per la millora i la prosperitat, especialment pels menys acomodats de la societat. Virant així el seu pensament econòmic, polític i filosòfic cap al conservadorisme.
Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.
Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?
Han votat 698 lectors