Terrassa: dues germanes immigrants pakistaneses, de 21 i 23 anys, són repudiades pel pare i assassinades al Pakistan per haver-se resistit a un matrimoni forçat

1 de juny de 2022

Terrassa: dues germanes immigrants pakistaneses, de 21 i 23 anys, són repudiades pel pare i assassinades al Pakistan per haver-se resistit a un matrimoni forçat

Les immigrants pakistaneses es van negar a importar els seus respectius marits, motiu pel qual van marxar del domicili familiar, a Sant Pere Nord, i el pare les va repudiar, és a dir, per a ell ja no eren les seves filles

 
Redacció

El dissabte de fa dues setmanes, 21 de maig de 2022, les dues germanes immigrants pakistaneses, de 21 i 23 anys, establertes a Terrassa van ser repudiades pel pare i assassinades al Pakistan per haver-se resistit a un matrimoni forçat.

 
El greuge d'importar una cultura sub-desenvolupada

Un anònim va trucar a Nathia, un poble del districte de Gujrat, a la regió del Panjab pertanyent al Pakistan. Informava d’una discussió familiar en una casa. Els agents van ser rebuts a trets. Quan van entrar en l’edifici van descobrir els cadàvers de dues noies de nacionalitat pakistanesa, les germanes Urooj i Anisa Abbas, de 21 i 23 anys respectivament.

Suposadament, han estat assassinades en aquell país, el seu d’origen, en compliment d’un 'crim d’honor' per resistir-se a un matrimoni forçat. Havien viscut a Terrassa fins feia uns dies. Aquesta és la versió d’uns fets que ha arribat a autoritats policials catalanes atès que no hi ha constància oficial, acreditada, de la mort de les dues germanes.

En canvi, sí que s'ha fet constar de la detenció de sis homes pakistanesos al Pakistan per l’autoria del descrit 'crim d’honor' segons aquesta cultura sub-desenvolupada. A més, dos d’ells són germans de les noies i dos més, els marits; mentre que els altres dos, també són familiars.

 
Crònica dels fets familiars en clau pakistanesa

Segons informa Ghulam Abbas, el pare de les víctimes, va arribar a Terrassa com a immigrant pakistanès sol, i que el 2019 va iniciar els tràmits per al reagrupament familiar. Tenia dona i sis fills allà.

Així mateix, el 2020, les dues noies pakistaneses van venir a Terrassa. I després van viatjar per al reagrupament la mare i tres fills. El sisè, d'altra banda, havia mort ofegat. Al seu torn, les germanes ja estaven casades, segons fonts pròximes a la investigació, i el pare va instar fa uns mesos a les seves filles a recuperar (o emprendre) la vida conjugal i importar-se els seus marits des del Pakistan.

D’acord amb la mateixa versió, elles s’hi van negar i van marxar del domicili familiar, a Sant Pere Nord. Una de les noies encara constava ahir com a empadronada a Terrassa. L’altre va causar baixa en el padró el mes de febrer passat.

La reacció de les filles van significar per al pare un impacte tal en la seva honra que les va repudiar, és a dir, per a ell ja no eren les seves filles. En aquest sentit, no sabia ni on eren fins que fa uns dies un familiar del Pakistan el va informar que la Urooj i l’Anisa eren allà, a Nathia. A tot això, la mare i tres germans van viatjar al país asiàtic per confirmar la mort de les dues noies pakistaneses.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme