Tarragona: interceptats 20 immigrants il·legals afganesos a l’interior d’un contenidor que era traslladat des del port, havien pagat 12.000 euros per arribar-hi

1 de gener de 2022

Tarragona: interceptats 20 immigrants il·legals afganesos a l’interior d’un contenidor que era traslladat des del port, havien pagat 12.000 euros per arribar-hi

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Valls ha obert diligències prèvies per un delicte de tràfic d’éssers humans: set dels estrangers són menors d’edat i se n’ha fet càrrec la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)

 
Redacció

Dimecres passat, 29 de desembre de 2021, a Tarragona, van ser interceptats 20 immigrants il·legals afganesos a l’interior d’un contenidor que era traslladat des del port, els quals havien pagat 12.000 euros per arribar-hi.

 
D'on vénen els immigrants il·legals?

Els vint immigrants il·legals, majoritàriament de nacional afgana, van ser interceptats el passat dimecres a l’interior d’un contenidor que era traslladat des del port de Tarragona fins a Saragossa, els quals cadascun van pagar fins a 12.000 euros per arribar il·legalment des del seu país al territori català.

 
Mesures penals

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Valls ha obert diligències prèvies per un delicte de tràfic d’éssers humans. Set dels ciutadans estrangers són menors d’edat i se n’ha fet càrrec la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i s’han fugat d’un centre. Els restants 13 adults estan sota la custòdia de Creu Roja en hostals de la demarcació de Barcelona.

 
Modus operandi

Agents de la Policía Nacional i de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) del Camp de Tarragona dels Mossos d’Esquadra tracten d’esbrinar qui està darrera d’aquest enviament de persones de forma il·legal a l'Estat espanyol. Suposadament, van anar per carretera des d’Afganistan fins al port turc d’Esmirna, el segon en importància de Turquia. Allí van pujar a un dels vaixells que tenen línia regular amb Tarragona, tot i que no ha transcendit si ho van fer com a polissons.

Una vegada a Tarragona, possiblement el mateix dimecres van entrar al contenidor, la meitat ple de roba de Zara amb destinació Saragossa. El recipient es va carregar en un camió i el conductor va emprendre ruta cap a l’Aragó per la C-14. Però a l’alçada d’Alcover va trobar una retenció. Altres conductors van veure moviments d’extremitats i van alertar el camioner, i aquest els Mossos d’Esquadra.

 
El govern espanyol ha de decidir si seran refugiats o bé expulsats

Les 20 persones, després d’un primer reconeixement, van ser portades al pavelló municipal. En passar la revisió mèdica es va veure que set eren menors d’edat i de nacionalitat iraniana. La Generalitat va assumir la seva tutela i van ser portats fins a un centre del Pla de Santa Maria, d’on es van fugar.

El grup d’adults va ser portat fins a la comissaria dels Mossos de Campclar en un autobús de l’EMT de Tarragona per prendre’ls declaració amb un intèrpret. D’allí, els 13 homes van sortir a dos quarts de dues de la matinada de dijous, 30 de desembre de 2021, en direcció Barcelona en dos microbusos de Creu Roja. Se’ls va proporcionar mascaretes i també menjar durant el viatge.

Els homes van allotjar-se en pensions amb les quals Creu Roja té concerts. Set van anar a Badalona i sis, a Barcelona. A partir d’ara, el govern espanyol haurà de determinar si es queden a l'Estat espanyol i sota quin estatus —com per exemple refugiats— o bé són expulsats. En principi, durant uns quants dies quedaran sota la responsabilitat de Creu Roja.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme