Tarragona: detinguts dos romanesos de 25 i 26 anys respectivament per temptativa de robatori amb violència i contra la seguretat viària

22 de novembre de 2021

Tarragona: detinguts dos romanesos de 25 i 26 anys respectivament per temptativa de robatori amb violència i contra la seguretat viària

Un veí de la urbanització tarragonina La Móra va veure, a través del telèfon mòbil, imatges de com dos individus estaven robant al seu domicili; i després de trucar a la Guàrdia Urbana, diverses patrulles s'hi van desplaçar

 
Redacció

Dijous passat, 18 de novembre de 2021, a l'urbanització La Móra de Tarragona, la Guàrdia Urbana va procedir a la detenció de dos romanesos de 25 i 26 anys respectivament per temptativa de robatori amb violència i contra la seguretat viària.

 
Per què i com es va produir la detenció?

Un veí de la urbanització La Móra va veure, a través del telèfon mòbil, imatges de com dos individus estaven robant al seu domicili. Després de trucar a la Guàrdia Urbana, diverses patrulles es van desplaçar i es van desplegar per la zona. Una es va posar a l'accés a la urbanització, aturant i identificant els dos ocupants d'una furgoneta sospitosa, que van acabar detinguts com a presumptes autors dels fets. El vehicle va ser identificat per una testimoni com el que havia marxat precipitadament de davant de la casa.

Eren les set del vespre i la víctima estava passejant per la urbanització quan al seu telèfon mòbil i just aleshores li va saltar l'alarma que li estaven robant a casa seva, al carrer Baix Empordà. A través de les imatges va veure dues persones a l'interior de casa seva, per la qual cosa es va dirigir per veure què passava. Però després de rebre noves imatges, va trucar a la Guàrdia Urbana. Unes patrulles van anar al domicili, altres van estar buscant pels voltants, mentre una es va quedar a l'avinguda Mediterrani, que dóna accés a aquesta urbanització.

Els agents que eren al domicili van visionar els enregistraments de les càmeres de seguretat i es van fixar en unes lletres que hi havia a les vambes d'un dels delinqüents. Així mateix, una veïna va manifestar que havia vist com fugia a gran velocitat i en contra direcció una furgoneta de color blanc, de la qual en va facilitar parcialment la matrícula.

La patrulla que estava a l'entrada de la urbanització va parar una furgoneta les característiques de la qual coincidien amb les facilitades pels seus companys. Un dels ocupants portava un calçat esportiu amb les lletres que es veien a les gravacions.

A més, dins del vehicle portaven diverses eines, que se solen utilitzar a la comissió de robatoris en habitatges: tornavisos de grans dimensions, barra de ferro per fer palanca –pota de cabra–, un mall, alicates, una caixa d'eines, dos trepants , un cistell d'obres, guants, gorres, calces de coll, etc. Tot això va ser requisat pels policies com a prova.

 
Mesures penals

El delicte de robatori amb força a les coses està castigat a l'article 240 del Codi Penal amb la pena de presó d'un a tres anys.

D'altra banda, l'article 384 del Codi Penal castiga l'acció de conduir un vehicle de motor o ciclomotor sense permís de conducció, per pèrdua de vigència per haver perdut tots els punts, per no haver-lo obtingut mai o per haver estat privat per decisió judicial amb pena de presó de 3 a 6 mesos, amb multa de 12 a 24 mesos, o bé amb feines en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme