Tarragona: desarticulat un grup d’immigrants croats i russos per 9 robatoris amb força a domicilis particulars

11 de maig de 2021

Tarragona: desarticulat un grup d’immigrants croats i russos per 9 robatoris amb força a domicilis particulars

Segons els Mossos d’Esquadra, qui haurien intervingut material per un valor total de prop del milió d’euros, el grup s’especialitzava en robar joies i or que després fonia en una botiga d’or propietat d’alguns dels integrants

 
Redacció

Dimecres passat, 5 de maig de 2021, els Mossos d’Esquadra van desarticular un grup d’immigrants d’origen croat i rus a Tarragona i Cubelles que, en total, sumen diversos delictes dins l’organització criminal. Entre els delictes, hi ha nou robatoris amb força a domicilis particulars i un de receptació per robar joies i or; posteriorment, ho fonien en una botiga d’or de la que eren propietaris a fi de revendre’l. Així, havent trobat durant els escorcolls, entre d’altres, una pistola calibre 9mm, s’estima que el material intervingut abastaria el milió d’euros.  

 
Mesures penals

Malgrat que la investigació roman oberta i s’esperen més detencions, car els robatoris es van perpetrar a Tarragona (Tarragonès), Balaguer (Noguera), Valls (Alt Camp), Solsona (Solsonès), Sabadell (Vallès Occidental) i Parets del Vallès (Vallès Oriental), dissabte els detinguts van passar a disposició judicial.

Tot acumulant delictes que constituirien penes de presó d’1 a 3 anys per cada robatori —article 240 del Codi Penal—, de 4 a 8 anys de presó per organització criminal —article 570 bis—, de 6 mesos a 2 anys de presó per receptació —article 298— i presó d’1 a 3 anys per tinença d’armes de foc —article 563.

 
L'augment de la delinqüència

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, s’han comès almenys 7.582 casos de robatoris amb força el primer trimestre del 2021, mentre que l’any 2020 es va cometre en un total de 34.271 ocasions arreu de Catalunya, sent les Àrees Bàsiques Policials (ABP) del Tarragonès i l’Eixample de Barcelona les zones amb més incidència en aquest delicte l’any passat, registrant-ne 2.019 i 1.543 casos, respectivament.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme