Tarragona, Cambrils i Calafell: detinguts 14 membres d'una màfia de narcotraficants de marihuana, la majoria d'origen albanès

28 de gener de 2022

Tarragona, Cambrils i Calafell: detinguts 14 membres d'una màfia de narcotraficants de marihuana, la majoria d'origen albanès

L'operació de la Guàrdia Civil, la policia francesa i les policies locals de Cambrils i Calafell s'ha desenvolupat a Cambrils, Calafell, Vendrell, Bisbal del Penedès, Flix i Tarragona: hi ha 14 detinguts a Catalunya i 1 a França

 
Redacció

Dimecres passat, 26 de gener de 2022, a Tarragona, Cambrils i Calafell, entre altres municipis de la província tarragonina, van ser detinguts 14 membres d'una organització criminal narcotraficant de marihuana, la majoria de nacionalitat francesa però d'origen albanès.

 
D'on eren els narcotraficants?

La Guàrdia Civil de Tarragona en col·laboració amb la policia francesa i les policies locals de Cambrils i Calafell ha desarticulat una organització criminal assentada a la província de Tarragona, amb ramificacions a Tarragona, Cambrils, Calafell, el Vendrell, Flix i la Bisbal del Penedès.

L'organització va ser detectada per agents de recerca de la Comandància a mitjans del 2021, que a causa del volum d'objectius i ubicacions que van poder identificar, van requerir la col·laboració de les Policies Locals de Cambrils i Calafell, contactant alhora mitjançant els canals habituals de col·laboració amb la policia de França, sol·licitant el seu suport en trobar-se que la gran majoria dels membres de l'organització identificats posseïen la nacionalitat francesa, malgrat tenir origen albanès, considerant-se que el destí final de la marihuana cultivada era l'Estat francès i altres països europeus.

 
Dades de l'operació policial contra el narcotràfic

Aquesta operació ha permès la detenció de 15 persones, una en territori francès, així com la intervenció de 18.695 plantes de marihuana en diferents estats de creixement, 2,5 kg de cabdells i 25 kg de marihuana ja envasada, 14.560 euros en metàl·lic , així com una quantitat indeterminada de diners en moneda britànica, albanesa i nord-americans.

Un dels integrants de l'organització criminal va ser detingut per la Policia Francesa amb 25 quilos de marihuana. La valoració econòmica de la droga confiscada hauria pogut assolir al mercat il·lícit un preu superior als 4,5 milions d'euros.

La investigació desenvolupada per agents de Recerca Fiscal de la Guàrdia Civil en col·laboració amb especialistes en la lluita contra el narcotràfic de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de Tarragona, es va iniciar a primers de juliol del 2021. Així mateix, en el transcurs de la investigació es va poder comprovar que l'organització criminal estava totalment disseminada al llarg de la província, havent requerit així la col·laboració d'agents policials de Cambrils i Calafell.

S'han pogut localitzar diferents plantacions custodiades per membres de l'organització narcotraficant. A més, les vigilàncies a què van ser sotmesos els seus integrants van permetre definir l'estructura jeràrquica i assumpció de rols de cada membre del càrtel, tots sota la figura del considerat líder de la mateixa, individu d'origen albanès, però igualment amb nacionalitat francesa, resident a Calafell.

Les unitats de recerca implicades, considerant que ja s'havia pogut determinar amb exactitud la jerarquia de l'organització i s'havien pogut localitzar cinc plantacions de cànnabis radicades a Cambrils, Flix i la Bisbal del Penedès, així com diversos dels domicilis dels membres de l'organització narcotraficant, van sol·licitar de l'Autoritat Judicial competent 9 entrades i registres, que finalment van ser acordades pel Jutjat d'Instrucció 3 de Reus.

Finalment, durant la matinada d'aquest dimecres passat es va desplegar un complex i ampli dispositiu de 200 agents policials que pertanyen a unitats de reserva especialitzades en entrades i registres, recolzades per mitjans aeris, unitats canines i patrulles policials.

Cal ressenyar que l'organització criminal estava connectada a la xarxa de subministrament elèctric de manera fraudulenta evitant així el cost de l'alt consum d'energia elèctrica que aquest tipus de cultius necessita i les sospites que n'hagués generat la regularització. En aquest sentit, els cinc punts de subministrament irregular han originat un frau a la companyia subministradora de 253.000 euros amb un consum equivalent al de 234 vivendes.

 
Mesures penals

D'aquesta manera, una vegada oberta l'operació, les diligències van ser presentades al Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus, que va obrir diligències prèvies per a la investigació de l'organització.

Als 14 detinguts a l'Estat espanyol se'ls imputen delictes contra la salut pública, tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de consum elèctric. També s'investiga un possible delicte de blanqueig de capitals.

L'operació ha estat dirigida pel jutjat reusenc, i han quedat a la seva disposició tots els detinguts. La Guàrdia Civil, amb aquestes actuacions contribueix a reduir l'amenaça que la criminalitat organitzada pot suposar a la província de Tarragona i la proximitat amb la frontera faciliten l'assentament d'aquest tipus d'organitzacions dedicades al cultiu de cànnabis.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme