Tarragona: 74 ex-MENA atribueixen la seva pròpia delinqüència al fet que no reben prou ajudes públiques

13 de juliol de 2021

Tarragona: 74 ex-MENA atribueixen la seva pròpia delinqüència al fet que no reben prou ajudes públiques

Un dels MENA entrevistat exigeix ser tutelat fins els 23 anys perquè titlla que el futur que lliura la DGAIA als ex-MENA és la presó, exclamant que només premia els MENA que es comporten

 
Redacció

Almenys 74 ex-MENA il·legals delinqueixen, es droguen i okupen malvivint als carrers de Tarragona, municipi amb un 19% d’immigració segons l’Idescat, pertanyents a un grup de 30 tutelats més, els quals es troben a l’empara del projecte Sostre 360, de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA).

De fet, un dels MENA entrevistat exigeix ser tutelat fins els 23 anys perquè titlla que el futur que lliura la DGAIA als ex-MENA és la presó, exclamant que només premia els MENA que es comporten i són “xivatos” o “pilotes” que en delaten els delinqüents.

 
Periodisme que blanqueja els MENA

Mentre els mateixos MENA sostenen que delinqueixen per l’abandó de les ajudes públiques a través de la DGAIA, el periodista Josep Maria Llauradó (Nació Tarragona) compra el seu discurs remarcant l’acusació a la DGAIA i vinculant que les causes judicials dels MENA ―inclosa l’estada a presó, però assenyalant que són el blanc de totes les crítiques― són a causa que són estrangers. Subratllant també que els MENA okupen, però només en immobles propietat de bancs.

Així mateix, per Llauradó (Nació Tarragona), els ex-MENA acaben sovint a presó perquè, com bé relata un dels menors immigrants ex-tutelats, la DGAIA els pren la vida i acaben drogant-se a la nit amb cocaïna, però anant al dematí al curs. D'aquesta manera, en relació a esdeveniments entre MENA coneguts, com el degollament a la Part Alta, el mateix periodista justifica que la situació els impulsa delinquir brutalment, esmentant en concret el cas del degollament a la Part Alta de Tarragona.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme